Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σήμερα η αίτηση φροντίδας παιδιού, μέχρι Δευτέρα οι υπόλοιπες
Σήμερα η αίτηση φροντίδας παιδιού, μέχρι Δευτέρα οι υπόλοιπες

Σήμερα η αίτηση φροντίδας παιδιού, μέχρι Δευτέρα οι υπόλοιπες

Σήμερα Σάββατο, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το απόγευμα, αναμένεται να αναρτηθεί η αίτηση που αφορούν την φροντίδα παιδιού μέχρι 15 ετών, ενώ στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η ανάρτηση όλων των αιτήσεων το αργότερο μέχρι την Δευτέρα. Όλες οι αιτήσεις που αφορούν τα σχέδια που έχουν εγκριθεί από την Βουλή θα συμπληρωθούν ηλεκτρονικά, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα καταβληθούν και τα σχετικά επιδόματα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Sigma η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση του μητρώου με τον αριθμό λογαριασμού των εργοδοτούμενων στον ιδιωτικό τομέα, ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να μπορέσουν να καταβληθούν τα επιδόματα.

Το δεύτερο βήμα είναι αύριο η έκδοση των σχετικών αποφάσεων για τα σχέδια και η δημοσίευση τους στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Η απόφαση για κάθε σχέδιο θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς και πληροφορίες για το ποιοι είναι δικαιούχοι επιδόματος.

Την Κυριακή και την Δευτέρα θα αναρτηθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις που αφορούν: α) άδεια ασθενείας (δικαιούνται όσοι με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας θα έπρεπε ή να περιοριστούν στο σπίτι τους ή σε καραντίνα και όσοι εντάσσονται στον κατάλογο των ευπαθών ομάδων, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην εργασία τους), β) σχέδιο πλήρους αναστολής εργασιών (αφορά επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν πλέον να εργάζονται), γ) σχέδιο μερικής αναστολής εργασιών (για επιχειρήσεις, στις οποίες ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί πέραν του 25%).

Send this to a friend