Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε αυτοπεριορισμό 40 αστυνομικοί μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΤΑΕ
Σε αυτοπεριορισμό 40 αστυνομικοί μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΤΑΕ

Σε αυτοπεριορισμό 40 αστυνομικοί μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΤΑΕ

Πονοκέφαλος επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ο οποίος είναι αξιωματικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου.

Η Αστυνομία, είναι από τις υπηρεσίες που αριθμεί πάνω από πέντε χιλιάδες μέλη και το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στις τάξεις της, μόνο πανικό μπορεί να προκαλεί, τόσο στην ηγεσία της δύναμης, όσο και στις αρμόδιες αρχές.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο αξιωματικός υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, που είναι ένα καίριο τμήμα της Αστυνομίας, αφού χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις, καθώς και το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί κι άλλα μέλη, έφερε αναστάτωση στις Αρχές, οι οποίες προχώρησαν άμεσα στη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό αυτοπεριορισμό τέθηκαν περίπου 40 αστυνομικοί, οι οποίοι αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ δόθηκαν οδηγίες για απολύμανση των χώρων που βρισκόταν ο αξιωματικός, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού.

Κανονικά στο Αρχηγείο μέχρι την Τρίτη
Τονίζεται πως ο αξιωματικός πήγαινε στη δουλειά του κανονικά μέχρι την Τρίτη, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την Τετάρτη, οι γονείς του που είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα, βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό. Αφού έδωσε δείγμα, τα αποτελέσματα του ήταν και αυτού θετικό.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι, «δυστυχώς, τα μέλη μας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα».

Φυσικά, σημείωσε, «για μας είναι δύσκολο, γιατί σκοπός μας ήταν όσο το δυνατόν να μείνουμε αλώβητοι από αυτό τον ιό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία όσο το δυνατόν καλύτερα».

«Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι μεγάλο χτύπημα γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και οι πλείστοι πιθανόν να ήταν αστυνομικοί», πρόσθεσε.

Send this to a friend