Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στελεχώνεται ολοένα με περισσότερο ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Στελεχώνεται ολοένα με περισσότερο ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο  Αμμοχώστου

Στελεχώνεται ολοένα με περισσότερο ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σχεδόν πλήρως έχει εκκενωθεί από την περασμένη Δευτέρα (16/3) το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με τους υπάρχοντες ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλα νοσηλευτήρια, όπως ενημέρωσε η διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει εργασίες για αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων κλινών για εξυπηρέτηση των ασθενών που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Μέρος του νοσηλευτηρίου έχει μετατραπεί σ’ εργοτάξιο για διαχωρισμό των δωματίων, ώστε τετράκλινα δωμάτια να διαθέτουν πια έξι κλίνες με ειδικά διαχωριστικά.

Μετά την εκκένωση, σε πρώτη φάση, της Γυναικολογικής και Παιδιατρικής πτέρυγας, τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε και η εκκένωση της καρδιολογικής και παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, μετά τον καθορισμό του ως «νοσοκομείου αναφοράς» για φιλοξενία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, το νοσηλευτήριο στελεχώθηκε μ’ επιπλέον ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα με λοιμοξιολόγο, δύο πνευμονολόγους, τέσσερεις παθολόγους, πέντε καρδιολόγους και με ψυχολόγο, ενώ το μεγάλο στοίχημα για το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ παραμένει και η προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού από τον κορωνοϊό.

Εξάλλου, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου αναφέρει τα ακόλουθα: Από την Τρίτη 17 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 23 του μήνα αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Ακτινολογικό Τμήμα και στο Τμήμα Φυσιοθεραπείας.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο και το Φαρμακείο θα λειτουργούν κανονικά.

Όσον αφορά τις γυναίκες που εγκυμονούν, οι οποίες είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Γ.Ν. Αμμοχώστου από 17 έως 27 Μαρτίου, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Μαιευτικό Τμήμα του Γ.Ν. Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24800412 για να διευθετήσουν ραντεβού. Η εξέτασή τους θα γίνεται από τους γυναικολόγους του Γ.Ν. Αμμοχώστου.

Οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού και παραπέμπονται από το 1420 στο Ιατρείο Λοιμωδών Νοσημάτων στον υπόγειο χώρο του Γ.Ν. Αμμοχώστου για λήψη δείγματος, παρακαλούνται να προσέρχονται στο εν λόγω ιατρείο από την μπάρα εισόδου που οδηγεί απευθείας στο υπόγειο (πριν από τις Πρώτες Βοήθειες).

Στην ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου επισημαίνεται ότι πρώτο μέλημα είναι η προφύλαξη των ασθενών, αλλά και του προσωπικού από τον κορωνοϊό και για τον λόγο αυτό παρακαλείται το κοινό να προσέρχεται στο νοσοκομείο μόνο για επείγουσες ανάγκες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend