Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναβλήθηκε λόγω κορωνοιού η κάθοδος στη Λάρνακα εκατοντάδων επιχειρηματιών
Αναβλήθηκε λόγω κορωνοιού η κάθοδος στη Λάρνακα εκατοντάδων επιχειρηματιών

Αναβλήθηκε λόγω κορωνοιού η κάθοδος στη Λάρνακα εκατοντάδων επιχειρηματιών

Πλήγμα για τη Λάρνακα, ανάμεσα στα πολλά και διάφορα πλήγματα που δέχεται η Κύπρος γενικότερα εξαιτίας του κορωνοιού, θεωρείται και η αναβολή του Κυπροαραβικού συνεδρίου επιχειρηματικότητας που θα γινόταν με την συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών από τη Μέση Ανατολή και από άλλες αραβικές χώρες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην πόλη του Ζήνωνα και στην Κύπρο γενικότερα.

Το συνέδριο ήταν προγραμματισμένο αυτό τον μήνα, αλλά αναβλήθηκε αρχικά για τον ερχόμενο Απρίλιο με την ελπίδα μέχρι τότε να μειωνόταν η εξάπλωση του κορωνοιού. Δυστυχώς, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο νησί μας γύρω από τον ιό, το συνέδριο αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.

Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που το ΕΒΕ Λάρνακας προγραμμάτιζε την διοργάνωση του Κυπροαραβικού συνεδρίου επιχειρηματικότητας, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό στον τομέα της προώθησης ξένων επενδύσεων. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου δήλωσε στην εφημερίδα μας πως πέρσι συμμετείχαν περίπου 500 επιχειρηματίες, ενώ φέτος η συμμετοχή θα ήταν μεγαλύτερη. «Είναι όντως ένα πλήγμα για τη Λάρνακα η αναβολή αυτού του συνεδρίου επιχειρηματικότητας, ωστόσο δεν σταματάμε εδώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε ορθά την κατάσταση, διότι η καλή διαχείριση στέλνει και τα σωστά μηνύματα προς τα έξω. Με την πρώτη ευκαιρία, όταν με το καλό κοπάσει ο θόρυβος του κορωνοιού, θα διοργανώσουμε αυτό το συνέδριο, πάντοτε με γνώμονα την υγεία των παρευρισκόμενων», σημείωσε ο κ. Σταύρου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας ανέφερε πως όπως επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία ο κορωνοιός, έτσι και η τοπική οικονομία της πόλης δεν μένει ανεπηρέαστη, με τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ήδη να μετρούν απώλειες σε πολλούς τομείς. «Όλους θα μας πάρει το ποτάμι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το ζητούμε είναι πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κρίση για να στείλουμε στο εξωτερικό τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε όταν θα ανοίξει ξανά η αγορά, οι ξένοι τουρίστες να μην κάνουν δεύτερες σκέψεις για να επισκεφθούν τη χώρα μας. Πρέπει, όταν ανοίξει η αγορά, η Κύπρος να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τους ταξιδιώτες και να τους πείσει να την προτιμήσουν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend