Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έφυγε από τη ζωή ο Λαρνακέας Renos Wideson της οικογένειας Ευρυβιάδη
Έφυγε από τη ζωή ο Λαρνακέας Renos Wideson της οικογένειας Ευρυβιάδη

Έφυγε από τη ζωή ο Λαρνακέας Renos Wideson της οικογένειας Ευρυβιάδη

Έφυγε το πρωϊ της Κυριακής στο Λονδίνο πλήρης ημερών σε ηλικία 100 χρονών ο Λαρνακέας  Reno Wideson,γυιός του Οδυσσέα Ευρυβιάδη και της Ολβίας Α.  Σούντια και αδελφός του Ανδρέα Ευρυβιάδη  και της Κορίνας Ιακωβίδου.

Φοίτησε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακος. Εργάστηκε ως βοηθός  επαρχιακός Επιθεωρητής στην Κυβέρνηση.  Υπηρέτησε ως Ταγματάρχης Κυπριακής Εθελοντικής  Δυνάμεως κατά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο, απεσπασμένος στην R.A.S.C. Διηύθυνε το Τμήμα Προμηθειών Βρεττανικών Δυνάμεων Κύπρου (1941-1949).

Διορίστηκε Επιθεωρητής Ξενοδοχείων και αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση της Τμήματος αναπτύξεως Κ.Ο.Τ. (1949-1956). Υπηρέτησε ως Ανώτερος λειτουργός Αρχιγραμματείας και Υπεύθυνος για την ίδρυση κινηματογραφικής μονάδας και διεύθυνση τμήματος ταινιών του Ρ.Ι.Κ. (1956-1959).

Ανέλαβεν υπηρεσία στο B.B.C. Λονδίνου(1960-1977) και αφυπηρέτησε ως διευθυντής του τμήματος Κινηματογραφικών Επιχειρήσεων τηλεοράσεως B.B.C.

Η αγάπη του για τη φωτογραφία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Είναι διάχυτη στην  εξαιρετική του δουλειά στα βιβλία-άλμπουμς που μας άφησε. Η δουλειά του είναι σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ποιοτικής φωτογραφίας και της Κύπρου γενικά.

CYPRUS IN PICTURE, London 1953

PORTRAIT OF CYPRUS, Amsterdam 1954

CUPRUS, IMAGES OF A LIFETIME, Singapore1992.

CYPRUS REMEMBERED, London, 2010.

Πληροφορίες από το ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΥΠΡΙΩΝ 1800-1920 του Αριστείδη Λ.Κουδουνάρη 2010, και τον Εύρο Ευρυβιάδη.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Send this to a friend