Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι φίλοι του Φοίβου Σταυρίδη
Οι φίλοι του Φοίβου Σταυρίδη

Οι φίλοι του Φοίβου Σταυρίδη

Μπήκαμε και στον όγδοο χρόνο από τη φυγή του Φοίβου Σταυρίδη. Οι μνήμες και οι παρακαταθήκες μαζεύονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο Φοίβος είχε πολλούς και εκλεκτούς φίλους, που μετρούσαν τη φιλία τους διαχρονικά και χωρίς σκοπιμότητες. Το εντευκτήριό του ήταν καταφύγιο για Φίλους και για άγνωστους που διψούσαν για μάθηση και αλληλεγγύη.

Στο αρχείο μου έχω αρκετές φωτογραφίες όπου ο Φοίβος εμφανίζεται με μερικούς από αυτούς. Θέμα της ανάρτησης αυτής είναι το φρεσκάρισμα της μνήμης και η ανεπούλωτη πληγή της φυγής του. Υπήρχαν κι άλλοι, πολλοί Φίλοι από την Κύπρο και την Ελλάδα , δεν έχω όμως σχετικές φωτογραφίες.

Έφυγε ο Φοίβος και μείναμε ( όσοι μείναμε) να μετράμε τις αμφιβολίες και τους οραματισμούς μας μέσα σ’ένα απέραντο κενό. Δεν είναι απαισιοδοξία που βαραίνει. Οι δικές μας δυσκολίες βρίσκουν τις απαντήσεις τους στο Αρχείο του Φοίβου Σταυρίδη και στην ελπίδα για τη νέα γενιά. Κι αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση, την αλλυλεγγύη και την αγάπη για τον τόπο μας.

Βλέπουμε μεταξύ άλλων τους Μεσεβρινό ( Αντώνη Μυστακίδη), Γ.Π.Σαββίδη, Χρίστο Μαυρή, Λούη Περεντό, Κωστή Κωστέα, Παναγιώτη Λάρκο, Κώστα Κατσώνη, Γιώργο Πετούση, Ανδρέα Μακρίδη, Παναγή Παναγή, Μίμη Σοφοκλέους, Νίκο Νικολάου-Χατζημιχαήλ, Γιώργο Μολέσκη, Κίκη Κύπαρη, Στέφανο Ζυμπουλάκη, Παύλο Λιασίδη, Κωνσταντίνο Γιαγκουλλή, Θεοδόση Νικολάου, Γιώργο, Αυγή και Τούλλα Λυκούργου, Έλλη και Παναγιώτη Χριστοφόρου, Μιράντα Σταυρίδη, Σάββα Χαλλούμα, Χριστόφορο Παπαχρυσοστόμου , Παύλο Σεμελίδη, Τούλλα Χαραλάμπους, Χρίστο Κάρμιο, Έλενα Μιχαηλίδου (Καρμελιάνα), Κώστα Κακούλλα, Κυριάκο Οικονομίδη, Κρίτωνα Γεωργιάδη.

Λούης Περεντός

Send this to a friend