Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Το πάλεψε η Νέα Σαλαμίνα, «διπλό» για τον Απόλλωνα
Το πάλεψε η Νέα Σαλαμίνα, «διπλό» για τον Απόλλωνα

Το πάλεψε η Νέα Σαλαμίνα, «διπλό» για τον Απόλλωνα

Η Νέα Σαλαμίνα στάθηκε αρκετά καλά και πάλεψε το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα, ωστόσο ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1.

Ο αγώνας ήταν αρκετά δυνατός με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για τη νίκη, όμως η ομάδα του Αυγουστή ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς στη τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος Cyta.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα και κρατούσε μπάλα, ψάχνοντας χώρους για να απειλήσει τη Νέα Σαλαμίνα.

Στο 14ο λεπτό η ομάδα του Αυγουστή κέρδισε πέναλτι. Μπήκε στην περιοχή ο Παπουλής, δύο παίκτες της Νέας Σαλαμίνας πήγαν να τον μαρκάρουν και το γκρέμισαν κάτω, δείχνοντας έτσι την άσπρη βούλα ο Λεόντιος Τράττος.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παίκτης που το κέρδισε, απέκρουσε ο Κίσσας αλλά στην επαναφορά ο Παπουλής κατάφερε να σκοράρει.

Από εκεί και πέρα η Νέα Σαλαμίνα δεν ήταν πολύ επικίνδυνη, βρήκε ελάχιστες ευκαιρίες χωρίς όμως να βρει την μεγάλη ευκαιρία για να απειλήσει την εστία του Δημητρίου.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ του Απόλλωνα

Στο δεύτερο μέρος η Νέα Σαλαμίνα μπήκε για να φτάσει στο γκολ και να ισοφαρίσει τον Απόλλωνα. Στο 50 η γηπεδούχος ομάδα σκόραρε με τον Σίπσον, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την απόφαση να είναι ορθή, καθώς το σώμα του παίκτη της Νέας Σαλαμίνας προεξείχε από τον τελευαταίο αμυντικό.

Στο 52’ μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους, με τον Δημητρίου να σώζει την κεφαλιά του Ροντρίγκεζ.  Το ίδιο έκανε και στο 55’ ο πορτιέρος του Απόλλωνα στην προβολή του Κίνγκσλεϊ.

Η πίεση που άσκησε η Νέα Σαλαμίνα έφερε καρπούς και στο 62’ κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Σελίμοβιτς ανάτρεψε τον Κίνγκσλεϊ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε και σκόραρε κάνοντας το 1-1.

Μόλις τρία λεπτά κράτησαν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων, καθώς ήρθε  άμεση απάντηση από τον Απόλλωνα και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 65’ ο Ματέι με ωραία ενέργεια, έκανε το πλασέ, νικώντας τον Κίσσα για το 1-2.

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και αυτή άμεσα μετά  το γκολ που δέχτηκε. Στο 67’ σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε και πάλι για οφσάιντ, καθώς ο Σίπσον ήταν εκτεθειμένος.

Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη πίεσε για να πετύχει δεύτερο γκολ και να ισοφαρίσει ξανά, χάνοντας ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μπαραβίκας, την οποία εξουδετέρωσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Δημητρίου, ο οποίος πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση.

Η γηπεδούχος ομάδα έψαχνε το γκολ ανοίχτηκε και στο τέλος σε αντεπίθεση του Απόλλωνα δέχτηκε το τρίτο τέρμα., με τον Μπένσοπ να φεύγει μόνος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σραδινέρο, κάνοντας το 3-1.

Έτσι ο Απόλλωνας πήρε μία σημαντική νίκη, ανεβαίνοντας στους 38 βαθμούς όσους έχει και το ΑΠΟΕΛ.

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Μπαραβίκας, Ροντρίγκεζ, Νουρ (85′ Μαουρίσιο), Μαριάνοβιτς, Σίμπσον, Κίνγκσλει, Λαμπό, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού (59′ Σιαθάς)

Στον πάγκο: Bεσελόφσκι, Σέζαρ, Παύλου, Σαν Ρομάν, Ρέινολτς, Τέφλερ

Απόλλωνας: Δημητρίου, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου (90′ Αντωνιάδης), Σακέτι, Ντένιτς, Ματέι (76′ Φακούντο), Παπουλής (57′ Πίττας), Σαρδινέρο, Μπένσοπ

Στον πάγκο: Βολοτίνεν, Αγκίρε, Αντωνιάδης, Ψύχας, Τσολάκης, Γιαννιώτας, Ροσκόπφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ροντρίγκεζ / Μπένσοπ, Σελίμοβιτς

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

Θεόδωρος Τσιολάκης – Larnakaonline Sports

Send this to a friend