Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Κορωνοϊός:Αυξάνονται τα κρούσματα – Στον χάρτη κι η Ελλάδα
Κορωνοϊός:Αυξάνονται τα κρούσματα – Στον χάρτη κι η Ελλάδα

Κορωνοϊός:Αυξάνονται τα κρούσματα – Στον χάρτη κι η Ελλάδα

Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία ανά το παγκόσμιο αναφορικά με τον ιό Covid-19, ο οποίος επεκτείνεται με αυξημένους ρυθμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Σε ρυθμούς κορωνοϊού ζει η ανθρωπότητα. Ο ιός ξεπέρασε για τα καλά τα κινεζικά σύνορα και ήδη πάνω από 40 χώρες μετρούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Ελλάδα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Μετά την Ιταλία η οποία παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση στην εμφάνιση κρουσμάτων του ιού και η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς του κορονοιού αφού απαριθμεί από το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από έλεγχο και προληπτικά μέτρα περνούν όλα τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των ατόμων που φέρουν τον ιό, ενώ προληπτικά μέτρα λαμβάνονται και από τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον περίγυρό τους. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ταξίδεψαν πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Στην Κύπρο, τρία περιστατικά που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού ενώ το πρωί της Παρασκευής αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο Γενετικής.

Εξάλλου σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθούν τα μέτρα της πρώτης γραμμής από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ είναι και το κλείσιμο μερικών οδοφραγμάτων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, Ευρώπη και υπόλοιπος κόσμος τελούν σε συναγερμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να καλεί ουσιαστικά σε επαγρύπνηση.

Σε επιφυλακή η Κύπρος για κορωνοϊό

Αποφάσεις για αποτροπή της εισόδου του θανατηφόρου ιού στο νησί έλαβαν οι Υπουργοί Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα με επιπλέον προσωπικό από την Αστυνομία και σε περίπτωση πανδημίας, άμεση εμπλοκή και ανάληψη δράσης από όλα τα υπουργεία.

Η Κύπρος είναι πλήρως έτοιμη για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις κρουσμάτων διαβεβαίωσε ο Υπουργός υγείας, καθώς εφαρμόζεται ένα από τα πλέον αυστηρά σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση του ιού.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο περιθώριο του Υπουργικού Συμβουλίου ενημέρωση για τα τεκταινόμενα έλαβε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σαν χώροι απομόνωσης, θα χρησιμοποιηθούν οι διαθέσιμες κυβερνητικές κατοικίες στο Τρόοδος, οπότε θα μεταφερθούν εκεί σαν πρώτο μέτρο ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την προθυμία να παραχωρήσει την εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, αν παραστεί ανάγκη.

Δείτε ζωντανά σε διαδραστικό χάρτη την εξάπλωση του ιού

Το SigmaLive καλύπτει τις τελευταίες εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend