Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Λιβαδιών για επιστροφή του κτιρίου του ΣΚΕ στον Δήμο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Λιβαδιών για επιστροφή του κτιρίου του ΣΚΕ στον Δήμο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Λιβαδιών για επιστροφή του κτιρίου του ΣΚΕ στον Δήμο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του ΣΚΕ στα Λιβάδια, με στόχο την επιστροφή του οικήματος στον Δήμο για χρήση από τους δημότες, πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Κούλα Γεννάρη, εκπαιδευτικός και μέλος της ομάδας διαμαρτυρίας, «το κτίριο του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας λειτουργούσε ως ΚΑΠΗ για την φιλοξενία ηλικιωμένων κατοίκων των Λιβαδιών. Ωστόσο λόγω κακών χειρισμών από ορισμένα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του, αυτό υπολειτουργούσε και χωρίς τη σύμφωνο γνώμη των υπολοίπων μελών της Επιτροπής και οργανωμένων συνόλων, το κτίριο παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας» προκειμένου να εξοφληθεί ένα χρέος ύψους μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
 
Εξήγησε ότι «το κτίριο είναι αξίας περίπου 1,5 εκ. ευρώ και η ανέγερση του έγινε κατορθωτή με κρατική χορηγία ύψους 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% του κόστους συγκεντρώθηκε από συνδρομές των κατοίκων των Λιβαδιών και άλλων οργανωμένων συνόλων. Απώτερος σκοπός της ανέγερσης του ΣΚΕ ήταν η φιλοξενία ηλικιωμένων, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση».
 
Σύμφωνα με την κ. Γεννάρη, «σήμερα τελέστηκαν τα εγκαίνια του κτιρίου και από τον Σεπτέμβριο θα στεγαστεί η Παιδική Στέγη όπως αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αντιπροσωπεία των εθελοντών που πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία έδωσε δωράκια στα παιδιά και τους ευχήθηκε ο δρόμος τους να είναι γεμάτος φως».
 
Πρόσθεσε ότι «η Μαρία Κυρατζή, Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, υποσχέθηκε ότι θα είναι σε επικοινωνία με τους εθελοντές. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μάριος Αρμένης χάρισε στα παιδιά που φιλοξενούνται στη Στέγη ένα βιβλίο για να γνωρίσουν τα Λιβάδια και εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου να τα αγκαλιάσει και να τα κάνει να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «οι δημότες των Λιβαδιών επιθυμούν όπως στο ίδιο οίκημα στεγαστούν και οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έδωσαν χρήματα για την ανέγερση του, πίστεψαν σε ένα όνειρο και τώρα που ήρθε η ώρα να απολαύσουν τους καρπούς αυτού του ονείρου, μένουν εκτός. Εξαιτίας των κακών χειρισμών ορισμένων μελών της Επιτροπής διαχείρισης του ΣΚΕ, ο Δήμος έχασε ένα καινούργιο κτίριο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των παιδιών και των ηλικιωμένων».
 
Αφού ανέφερε ότι «το κτίριο έχει αρκετό χώρο και μπορεί να ανεγερθεί δεύτερος όροφος για να φιλοξενήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους», σημείωσε πως «έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τους κατοίκους Λιβαδιών, που αντιτίθενται σ’ αυτή την αδικία που έγινε, οι οποίες θα δοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία, ελπίζοντας πως το αίτημα των δημοτών θα εισακουστεί».
 
Σε άλλη ερώτηση η κα. Γεννάρη είπε ότι «με επιστολές οι δημότες έχουν ενημερώσει το  Υπουργείο Εργασίας για τα τεκταινόμενα και ζητούμε να εισέλθουμε σε διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα. Θα δείξουμε όλη τη καλή μας διάθεση, σεβόμαστε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να στεγαστεί στο κτίριο η Παιδική Στέγη, θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά, ωστόσο πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να αγνοούμε τους ηλικιωμένους γιατί έχουν και αυτοί ανάγκες».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Send this to a friend