Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ LIFESTYLE Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου άρωμα
Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου άρωμα

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου άρωμα

Από την Μαρία – Μαρίνα Σεραφειμίδου

Ξέριες ότι μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα αρώματα χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια; Εάν όχι, μάθε πως!

Όλα τα αρώματα χωρίζονται σε 6 βασικές κατηγορίες: ανθέων, μπαχαρικών, ξύλων, φρούτων, βοτάνων, εξωτικά.Ο καθένας μπορεί να κινηθεί με «τόνους» που ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή να κάνει συνδυασμούς. Ωστόσο, για νέα μείγματα, καλό είναι να συνδυάζεις έως 3 αρώματα κάθε φορά.

Για να δημιουργηθεί ένα άρωμα συνήθως συνθέτεται ένα μείγμα από υψηλές, μεσαίες και βασικές νότες.

  • Υψηλές νότες: Αποτελούνται από αιθέρια έλαια που μπορούν να δημιουργήσουν αισθήματα φρεσκάδας ή σθένους. Τέτοια είναι το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το πορτοκάλι, η μέντα και το πέτιγκρεϊν.
  • Μεσαίες νότες: Δίνουν υπόσταση και την «καρδιά» στο άρωμα και είναι αυτά που συνήθως αναγνωρίζουμε πιο εύκολα σε αυτό. Τέτοια είναι η δάφνη, το γαρίφαλο, το κυπαρίσσι, το γεράνι, το γιασεμί, η λεβάντα, το νερολί, το δενδρολίβανο, το τριαντάφυλλο, το tea tree, το ylang-ylang.
  • Βασικές νότες: Είναι αυτές που διαρκούν περισσότερο. Ενώνουν τις υψηλές και μεσαίες νότες και για αυτό δεν εξατμίζονται γρήγορα. Τέτοια αιθέρια έλαια είναι το σανδαλόξυλο, η βενζόη, το πατσουλί, ο κέδρος και το verivert.

Παραδείγματα μειγμάτων:

Τόνωση: 3 σταγόνες εσάνς ροδάκινο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γυκό πορτοκάλι, και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι

Πικάντικη διάθεση: 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα

Eau de cologne: Σε ένα δοχείο σπρέι (κατά προτίμηση γυάλινο) αναμειγνύεις 1/4 φλιτζανιού βότκα, 1/4 φλιτζανιού νερό και 2-3 σταγόνες από ένα αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Είναι έτοιμο για χρήση στο σώμα ή και στα μαλλιά.

Send this to a friend