Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εικοσιπεντάχρονος από την Λευκωσία, έπαθε αμόκ και τα ‘κανε γυαλιά καρφιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας. Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο άκουσαν φωνές, κραυγές και θορύβους από το δωμάτιο του νεαρού, με αποτέλεσμα να καλέσουν την Αστυνομία. Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπασαν την πόρτα του δωματίου και αντίκρισαν παντού σπασμένα αντικείμενα και αίματα. Με την είσοδο των αστυνομικών και των πυροσβεστών στο δωμάτιο, ο νεαρός συνέχισε να σπάζει γυαλιά, τραπέζια κι άλλα αντικείμενα. Ήταν τραυματισμένος σε διάφορα μέρη του σώματός του και αιμορραγούσε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Ανακρινόμενος, ανέφερε ότι έκανε χρήση ναρκωτικής ουσίας κρυστάλ, ενώ οι ζημιές που προκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί.

Τ’ αποκαλυπτήρια του έργου που θ’ αλλάξει άρδην το τουριστικό προϊόν και την οικονομία της Λάρνακας, της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, έγιναν χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η παρουσίαση του μεγαλόπνοου έργου έγινε από στελέχη των ισραηλινών συμφερόντων στην παρουσία του πρέσβη του Ισραήλ και των τοπικών αρχών.
Την παρουσίαση έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της Kition Ocean Πάνος Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέλυσε τις τέσσερις φάσεις του έργου. Όπως ανέφερε, οι εργασίες θα εκτελεστούν σε ορίζοντα δεκαετίας και η συμφωνία με το κράτος προβλέπει παραχώρηση του έργου για περίοδο 40 χρόνων. Μετά την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις απαιτούμενες άδειες και υπολογίζεται ότι σε δύο χρόνια θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το έργο προβλέπει επέκταση του λιμανιού με υποδομές για φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων και για εμπορικές χρήσεις. Προβλέπει, ακόμα, επέκταση της μαρίνας μ’ εκτεταμένες χερσαίες αναπτύξεις. Για το λιμάνι έχουν συμπεριληφθεί πρόνοιες για εξυπηρέτηση της ενεργειακής βιομηχανίας, με τον κ. Αλεξάνδρου να ξεκαθαρίζει ότι έχουν υιοθετηθεί οι κόκκινες γραμμές του Δήμου Λ/κας για αποκλεισμό εγκαταστάσεων χημικής λάσπης, ραδιενεργών κι εκρηκτικών υλικών.
Η κοινοπραξία εκτιμά ότι η επένδυση θα αποδώσει έσοδα 19,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει περίπου τέσσερις χιλιάδες θέσεις εργασίες.
Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας έκανε λόγο για έναρξη μιας νέας εποχής για τη Λάρνακα.

Και τέλος νέα καθυστέρηση προβλέπεται στη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας… Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε χθες ότι υπήρξε καταχώρηση προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή αναφορικά με την κατακύρωση της προσφοράς σε σχέση με την προσφορά, για την επίπλωση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Το υπουργείο τονίζει ότι ανάλογα με την έκβαση της προσφυγής, πιθανόν να καθυστερήσει περαιτέρω η λειτουργία της νέας πτέρυγας. Το Τμ. Δημοσίων Έργων ενημέρωσε ήδη την Αναθεωρητική Αρχή ότι φέρει ένσταση στη λήψη προσωρινών μέτρων.
Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ανάγκη για πρόσληψη ενός ακόμη καρδιολόγου για την εύρυθμη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, επισκέφθηκε προχθές το νοσοκομείο κι ενημερώθηκε από την διεύθυνση και το ιατρικό προσωπικό για τα σοβαρά και πιεστικά προβλήματα που ταλανίζουν το νοσηλευτήριο. Εκτός από την ανάγκη για πρόσληψη ενός ακόμα καρδιολόγου, αναμένεται η κατάθεση υπομνήματος από τη διεύθυνση του νοσοκομείου για τις επείγουσες ανάγκες που προκύπτουν και στις υπόλοιπες κλινικές. «Είναι ξεκάθαρο ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν άμεσων και αποφασιστικών λύσεων.

Send this to a friend