Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στις 13/2 ήταν αρχικά προγραμματισμένη η δολοφονία του επιχειρηματία
Στις 13/2 ήταν αρχικά προγραμματισμένη η δολοφονία του επιχειρηματία

Στις 13/2 ήταν αρχικά προγραμματισμένη η δολοφονία του επιχειρηματία

Τρεις μέρες φαίνεται πως άργησε η απόπειρα φόνου, κατά του γνωστού επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων της Αγ. Νάπας.

Σύμφωνα με μαρτυρία που προσκόμισε χθες η Αστυνομία στο δικαστήριο στο πλαίσιο της διαδικασίας προφυλάκισης του 38χρονου Χ.Χ., από τη Λεμεσό, κάτοικο Πάφου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου, άγνωστος άνδρας, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ιδίου καφεστιατορίου, στην οδό Κρύου Νερού, όπου διαπράχθηκε η μαφιόζικη επίθεση ξημερώματα περασμένης Κυριακής.

Ο άγνωστος είχε φθάσει πεζός από τον χώρο στάθμευσης του Μουσείου «Θάλασσα». Τότε, όμως, έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε το μέρος κατευθυνόμενος και πάλι προς το Μουσείο «Θάλασσα».

Κατά την αποχώρηση του άγνωστου άνδρα, φάνηκε ότι αυτός κρατούσε αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Το βράδυ εκείνο, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου, στο καφεστιατόριο βρισκόταν ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο στόχος του δράστη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Η μαρτυρία που κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ο υπαστυνόμος του ΤΑΕ Αμμοχώστου Πανίκος Δρουσιώτης ήταν συντριπτική εναντίον του 38χρονου υπόπτου, εναντίον του οποίοι διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου και παράνομης κατοχή και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών.

Ο εξεταστής της  υπόθεσης ανέφερε ότι το αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στον χώρο του Μουσείου «Θάλασσα» συνδέθηκε βαλλιστικά με τους 25 κάλυκες που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την σκηνή της απόπειρας φόνου, ενώ το ίδιο όπλο συνδέθηκε μ’ επιστημονική μαρτυρία με τον ύποπτο.

Τον «καίνε» τα κυκλώματα

—————————————

Επιπρόσθετα, ο υπαστυνόμος Δρουσιώτης παρέθεσε στο δικαστήριο μαρτυρία που «καίει» τον ύποπτο, σε σχέση με την διαμονή του τις τελευταίες μέρες σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία της Αγ. Νάπας. Φαίνεται, μάλιστα, ότι την ώρα που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου (γύρω στις 2 το πρωί της περασμένης Κυριακής), αυτός απουσίαζε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Όπως αναφέρθηκε, από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος στις 14 Φεβρουαρίου διανυχτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγ. Νάπας, ενώ στις 15 του μήνα διανυχτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγ. Νάπα, από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης μέρας, δηλαδή την Κυριακή 16 του μήνα.

Από έλεγχο που έγινε στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου, φαίνεται ότι ο ύποπτος αναχωρεί από το ξενοδοχείο η ώρα 11.43μ.μ. της 15ης Φεβρουαρίου κι επιστρέφει πίσω η ώρα 2.12π.μ. της 16ης Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγα λεπτά μετά την απόπειρα φόνου στο καφεστιατόριο…

Μετά τη σύλληψή του, έγινε έρευνα στην οικία του, στην Πάφο, όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε μια φόρμα χρώματος μαύρου με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών.

Το ανακριτικό έργο

—————————-

Ο υπαστυνόμος Δρουσιώτης είπε ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 26 καταθέσεις, ενώ λήφθηκαν οπτικά πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από περισσότερα από 20 υποστατικά της περιοχής κοντά στην σκηνή, τα οποία αξιολογούνται.

Θα ληφθούν ακόμα περίπου 50 καταθέσεις, θα ανακριθεί ο ύποπτος και θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του, θα ληφθούν επιπρόσθετα οπτικά πλάνα από άλλα περίπου 30 υποστατικά της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα γίνει αναγνωριστική παράταξη και θα ληφθούν δειγματοληψίες από το αυτοκίνητό του.

Ο 38χρονος θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή. Το δικαστήριο ικανοποιήθηκε από τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιόν του κι ενέκρινε την αίτηση της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης του υπόπτου.

«Δεν έχω καμία ανάμειξη με την υπόθεση»

————————————————————-

Παρόλο που η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στην ελεύθερη Αμμόχωστο, εντούτοις η Αστυνομία αποφάσισε όπως η προσαγωγή του υπόπτου για σκοπούς προφυλάκισής του γίνει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για λόγους ασφαλείας.

Η διαδικασία έγινε στον πρώτο όροφο του δικαστικού μεγάρου, στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το κακουργιοδικείο. Η Αστυνομία πήρε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τόσο εκτός, όσο κι εντός του δικαστηρίου, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε στην αίθουσα φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο 38χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης και δεν έφερε ένσταση στην οκταήμερη κράτησή του. Ούτε θέλησε να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση στον εξεταστή της υπόθεσης. Το μόνο που είπε στο δικαστήριο είναι ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση… Άκουσε ψύχραιμος και ανέκφραστος την μαρτυρία που έχει εναντίον του η Αστυνομία, χωρίς ν’ αντιδράσει ή να πει οτιδήποτε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend