Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αλλάζει το κατηγορητήριο για το ρατσιστικό επεισόδιο στη Λάρνακα
Αλλάζει το κατηγορητήριο για το ρατσιστικό επεισόδιο στη Λάρνακα

Αλλάζει το κατηγορητήριο για το ρατσιστικό επεισόδιο στη Λάρνακα

Σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου προχωρεί η κατηγορούσα αρχή, στην υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης με κατηγορούμενες δύο Ελληνοκύπριες, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, σε βάρος γυναίκας από τη Ρωσία, τον περασμένο Οκτώβριο σε χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, προκειμένου οι δύο κατηγορούμενες, ηλικίας 38 και 31 χρόνων, ν’ απαντήσουν στις συνολικά οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, οι οποίες αφορούν αδικήματα κοινής επίθεσης, υποκίνησης βίας και μίσους, απειλής, δημόσιας εξύβρισης καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με ρατσιστικές συμπεριφορές.

Ωστόσο, οι δύο κατηγορούμενες δεν απάντησαν κατά τη χθεσινή διαδικασία κατά πόσο παραδέχονται ή όχι τις κατηγορίες, καθότι η δημόσιος κατήγορος Αντιγόνη Μιχαήλ ζήτησε αναβολή της διαδικασίας, ούτως ώστε να τροποποιηθεί το κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Όπως ανέφερε η κ.Μιχαήλ, πρόθεση της κατηγορούσας αρχής είναι να προστεθούν στο κατηγορητήριο κάποιες κατηγορίες, ώστε να ξεκαθαρίσει ποια αδικήματα καταλογίζονται επ’ ακριβώς σε κάθε μία κατηγορούμενη ξεχωριστά. Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις κατηγορίες την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδικήματα σε βάρος της γυναίκας από τη Ρωσία διαπράχθηκαν το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου σε χώρο στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται συνολικά 16 μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι θα κληθούν στο δικαστήριο να καταθέσουν τη μαρτυρία τους εφόσον οι δύο κατηγορούμενες αρνηθούν ενοχή στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Υπενθυμίζουμε, ότι το ρατσιστικό επεισόδιο πήρε ευρείες διαστάσεις μετά την καταγγελία της παραπονούμενης στην Αστυνομία Λάρνακας, ενώ το σχετικό βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με τη γυναίκα από τη Ρωσία, ακούγονται οι ύβρεις που εξεστόμισαν εναντίον της οι δύο Ελληνοκύπριες έγινε viral στο διαδίκτυο, ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις και την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend