Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εγκληματική ενέργεια πιστεύει πως απέτρεψε η Αστυνομία Λάρνακας, μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση οπλισμού σε σπίτι 48χρονου στην επαρχία Λάρνακας, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ανευρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ, δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και δύο κουκούλες. Ο 48χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία, κυρίως για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και για άλλα ποινικά αδικήματα.
Οι ανακριτές της υπόθεσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο με τον συγκεκριμένο οπλισμό παράνομα στοιχεία να σχεδίαζαν εγκληματική ενέργεια, ενώ όλα τα όπλα θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος.
Ο 48χρονος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

 

Ακριβά πλήρωσε την απερισκεψία του ο 43χρονος οδηγός, να οδηγήσει το όχημά του… με τα πόδια. Χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον καταδίκασε σε 40 μέρες φυλάκιση και του στέρησε την άδεια οδήγησης για εννέα μήνες.

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια διεργασιών, έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, όσον αφορά την υλοποίηση της πολυσυζητημένης ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Δήμο Λάρνακας, χαρακτήρισε «ιστορική» τη χθεσινή μέρα για τη πόλη μας και ολόκληρη την Κύπρο, ανακοινώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις του κράτους με την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας ολοκληρώθηκαν μ’ επιτυχία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι υπήρξε οριστική συμφωνία με τον επενδυτή, λέγοντας πως πρόκειται για μια επένδυση του ενός δισεκατομμυρίου με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την οικονομία του τόπου γενικότερα. Μετά την συμφωνία των δύο πλευρών, τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί το συμβόλαιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Κατά την χθεσινή επίσκεψη του Γ. Καρούσου στη Λάρνακα, συζητήθηκε και το θέμα της γ΄ φάσης ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που επίσης εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Την Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Θεατρική Παράσταση “ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ”, που συνδιοργανώνουν ο «Κίμων Ξυλοτύμβου», σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο, για ενίσχυση του έργου τους.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Αντρέα Βύρα.

Send this to a friend