Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επί τάπητος το θέμα του λιμανιού και του παραλιακού δρόμου Δεκέλειας
Επί τάπητος το θέμα του λιμανιού και του παραλιακού δρόμου Δεκέλειας

Επί τάπητος το θέμα του λιμανιού και του παραλιακού δρόμου Δεκέλειας

Το μεγαλόπνοο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας και η κατασκευή της γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Δήμου Λάρνακας, κατά την επίσκεψη, την ερχόμενη Πέμπτη (13/2), του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου στο δήμο της πόλης.

Όσον αφορά το θέμα του λιμανιού, το οποίο κυριολεκτικά «καίει» τη Λάρνακα, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθότι η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι οι συζητήσεις του κράτους με τους υποψήφιους επενδυτές αναμένεται να εντατικοποιηθούν αυτό το μήνα. «Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι τον Φεβρουάριο θα υπάρξει συνάντηση των υποψήφιων επενδυτών με την Επιτροπή Αξιολόγησης, ενώπιον της οποίας βρίσκεται η προσφορά της ενδιαφερόμενης κοινοπραξίας ισραηλινών συμφερόντων.

Θέλουμε, λοιπόν, να ενημερωθούμε από τον υπουργό ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα, το οποίο θεωρείται άκρως κομβικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Ένα άλλο θέμα που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια είναι η ανακατασκευή της γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Ο δρόμος παραμένει ημιτελές, αφού μόνο η α΄ και β΄ φάση έχουν εκτελεστεί, από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας. Ο δρόμος που περνά από τις τουριστικές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας (γ΄ και δ΄ φάση) παραμένει με την υποδομή των δεκαετιών 80΄- 90΄. Και γι’ αυτό το ζήτημα οι τοπικές αρχές της Λάρνακας περιμένουν ευχάριστες εξαγγελίες από τον Γιάννη Καρούσο.

Ο Α. Βύρας επικαλέστηκε την τελευταία επίσημη ενημέρωση που έχει ο Δήμος Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία εντός του 2020 θα προκηρυχθούν οι προσφορές, για τα κατασκευαστικά έργα της γ΄ φάσης, καθότι τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις απαλλοτριώσεις της γης (παραπλεύρως του δρόμου) έχουν ξεπεραστεί.

Το παλιό αεροδρόμιο

———————————-

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λάρνακας θα θέσει ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το θέμα αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου, ένα αίτημα που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε το ουσιαστικό στον ορίζοντα για αξιοποίηση και ανάπτυξη των χώρων του παλιού αερολιμένα, που παραμένουν σε αδράνεια από το 2009… Ένα άλλο αίτημα που αναμένεται να συζητηθεί κατά την επίσκεψη Καρούσου στη Λάρνακα είναι η δημιουργία πάρκου Ενάλιας Αρχαιολογίας στο πρώην στρατόπεδο της περιοχής Μακένζι (απέναντι από το πρώην Κτήμα Μακένζι), ενώ παράλληλα ο Δήμος Λάρνακας, θα ζητήσει επίσπευση των  διαδικασιών για επαναλειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει κλειστό λόγω επεκτάσεων και ανακαινίσεων. Θα συζητηθεί, ακόμα, το αίτημα για μετακίνηση της στάσης των λεωφορείων, που σήμερα βρίσκεται σε χώρο δίπλα από το κτήριο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Την ίδια μέρα, στα γραφεία του Δήμου Λάρνακας, ο Γιάννης Καρούσος θα έχει συναντήσεις με όλους τους δημάρχους της επαρχίας Λάρνακας για συζήτηση θεμάτων και αιτημάτων που αφορούν τους υπόλοιπους δήμους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend