Home ΛΑΡΝΑΚΑ To πρώτο Διαστημικό Κέντρο ιδιωτικού σχολείου στην Κύπρο είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)
To πρώτο Διαστημικό Κέντρο ιδιωτικού σχολείου στην Κύπρο είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)

To πρώτο Διαστημικό Κέντρο ιδιωτικού σχολείου στην Κύπρο είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ευκαρία να εξερευνήσουν τα μυστικά του διαστήματος και να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες για κατασκευή μικροδορυφόρων και παρατήρηση πλανητών και αστερισμών, έχουν από σήμερα οι μαθητές ιδιωτικού σχολείου στην Λάρνακα, καθώς στις εγκαταστάσεις του στεγάζεται το πρώτο Διαστημικό Κέντρο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην Κύπρο. 

Ο καθηγητής Πληροφορικής Ελπιδοφόρος Αναστασίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος και ανάπτυξης τεχνολογιών. Στο υπερσύγχρονο εργαστήριο μάλιστα, υπάρχουν οθόνες και ψηφιακοί χάρτες σε ζωντανή μετάδοση, τόσο για υφιστάμενους δορυφόρους, όσο και για τους μικροδορυφόρους που θα κατασκευάσει το σχολείο.

Στον χώρο στεγάζεται ο πρωτότυπος τρισδιάστατος εκτυπωτής πλαστικών που κατασκεύασαν μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου και ένα ρομπότ.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2020 το σχολείο διοργανώνει ημερα γνωριμίας με το Διαστημικό Κέντρο, κατά την οποία μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να δουν από κοντά τον εξοπλισμό.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή : Alpha

Send this to a friend