Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ 170 οι νεκροί από τον Κορωναϊό – χιλιάδες τα κρούσματα
170 οι νεκροί από τον Κορωναϊό – χιλιάδες τα κρούσματα

170 οι νεκροί από τον Κορωναϊό – χιλιάδες τα κρούσματα

Στους 170 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον νέο θανατηφόρο κορωναϊό, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, προκειμένου να επανεξετάσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Την ίδια ώρα τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 7.000, ενώ υπάρχουν επίσης 12.167 ύποπτα κρούσματα.

Δέκα τα κρούσματα στην Ευρώπη

Το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας και Πρόνοιας της Φιλανδίας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην Φιλανδία, με τη Γαλλία να καταγράφει το πέμπτο. 

Με τα νέα δεδομένα τα κρούσματα «αγγίζουν» τα δέκα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, με 5 στη Γαλλία, 4 στη Γερμανία και 1 στη Φιλανδία.

Πέντε ημέρες η περίοδος επώασης

Η περίοδος επώασης του νέου κοροναϊού είναι της τάξης των 5,2 ημερών κατά μέσον όρο, σύμφωνα με κινέζους ερευνητές που εκπόνησαν από τις πιο εκτεταμένες μελέτες για την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. Ωστόσο η εκτίμηση, που βασίστηκε στην παρατήρηση 10 ασθενών, είναι προκαταρκτική για αυτό και επισημαίνεται ότι οι ασθενείς θα πρέπει να απομονώνονται για διάστημα 14 ημερών. 

Την ίδια ώρα η μια εταιρεία μετά την άλλη προχωρούν στην αναστολή των πτήσεων από και προς την Κίνα, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τόσο την ασφάλεια των επιβατών όσο και των μελών τους. Παράλληλα, οι Αρχές στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι τρεις από τους 206 Ιάπωνες που επαναπατρίστηκαν με πτήση από την Βουχάν, προσβλήθηκαν από τον κορωναϊό. Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο από τους τρεις δεν εμφάνισαν κανένα σύμπτωμα.

Κλείνουν ΙΚΕΑ και Google

Η σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών IKEA ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των υποκαταστημάτων της στην Κίνα, εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός. Η απόφαση να κλείσουν και τα τριάντα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων, οικιακών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο ανακοινώθηκε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αρχική κίνησή να αναστείλει τη λειτουργία των μισών και να συντομεύσει το ωράριο λειτουργίας τους.
 
Επίσης, η εταιρεία Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο ιστότοπος «The Verge» που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Η απόφαση αφορά όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η Κίνα αναβάλλει όλες τις ποδοσφαιρικές οργανώσεις. 

Send this to a friend