Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζουν επιδιορθώσεις σε προβληματικά δίκτυα της Α΄ φάσης του ΣΑΛ
Αρχίζουν επιδιορθώσεις σε προβληματικά δίκτυα της Α΄ φάσης του ΣΑΛ

Αρχίζουν επιδιορθώσεις σε προβληματικά δίκτυα της Α΄ φάσης του ΣΑΛ

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε δίκτυα του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία κατασκευάστηκαν στα πλαίσια της Α΄ φάσης του έργου.

Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί αστοχίες και βλάβες, οι οποίες χρήζουν άμεσα επιδιορθώσεις. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο συνεργασίας με την εργοληπτική εταιρεία «Επιχειρήσεις Αδελφοί Στέλιου Κουννά Λίμιτεδ», το οποίο θα αφορά επιδιορθώσεις ή συντήρηση σε υπό λειτουργία προβληματικά δίκτυα της Α΄ φάσης του αποχετευτικού, τα οποία είτε χρήζουν επιδιορθώσεις, είτε θα πρέπει ν’ αντικατασταθούν τα φρεάτια και οι αγωγοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΛ, «το υπό αναφορά συμβόλαιο θ’ αφορά εκτέλεση έργων τοποθέτησης δημόσιων αγωγών λυμάτων και ομβρίων υδάτων, δημόσιων υπονόμων οικοδομής και άλλων συναφών εργασιών συντήρησης του δικτύου του ΣΑΛ εντός των ορίων της περιοχής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας». Η αξία του έργου είναι λίγο πιο κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ, πλέον ΦΠΑ και κατακυρώθηκε στην εν λόγω εργοληπτική εταιρεία κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού. Οι εργασίες θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο χρόνων.

Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι επιδιορθώσεις θα γίνουν σε διάφορες τοποθεσίες της Λάρνακας, ωστόσο θα δοθεί βαρύτητα στην περιοχή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, από το πρώην διυλιστήριο μέχρι τα σύνορα με την τουριστική περιοχή Πύλας. Σύμφωνα με τον κ.Χατζηχαραλάμπους, σε διάφορα σημεία του υπό αναφορά δρόμου έχουν εντοπιστεί αστοχίες, βλάβες και ζημιές στο δίκτυο του αποχετευτικού. Διευκρίνισε ότι οι βελτιωτικές εργασίες θα εκτελούνται κυρίως παραπλεύρως του δρόμου και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα ή ταλαιπωρία των αυτοκινητιστών που θα χρησιμοποιούν τον δρόμο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Στόχος του συγκεκριμένου συμβολαίου είναι η άμεση και αποτελεσματική επιδιόρθωση κι επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από αστοχίες του δικτύου. Ένα φαινόμενο που λίγο πολύ είναι φυσιολογικό σε τόσο μεγάλα έργα αποχέτευσης.

Το ΣΑΛ είναι έτοιμο, εφόσον στο μέλλον εντοπιστούν παρόμοιες βλάβες στο δίκτυο, να προχωρήσει στην προκήρυξη και νέων συμβολαίων που θ’ αποσκοπούν σε επιδιορθώσεις ή συντηρήσεις», σημείωσε ο διευθυντής του ΣΑΛ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend