Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ #YourEuRight:Το κόμικ που ενημερώνει καταναλωτές (Εικόνες)
#YourEuRight:Το κόμικ που ενημερώνει καταναλωτές (Εικόνες)

#YourEuRight:Το κόμικ που ενημερώνει καταναλωτές (Εικόνες)

Με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο επέλεξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα δικαιώματα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως μπορούν να προστατευτούν.

Μέσα από ένα παράδειγμα βασισμένο σε σενάριο της καθημερινότητας, ξετυλίγεται μια μικρή ιστορία. Μία φοιτήτρια παραλαμβάνει τη νέα πιστωτική της κάρτα και έχοντας υπόψη ότι έχει χρήματα στο τραπεζικό της λογαριασμό. Στο τέλος της μέρας, η νεαρή ανακαλύπτει ότι η τράπεζα την είχε χρεώσει για τις συναλλαγές που έκανε το τελευταίο διάστημα.

 

«Ναι αλλά δεν έπρεπε η τράπεζα να με είχε ενημερώσει από πριν; Τώρα αν αλλάξω τράπεζα, δεν θα έχω δίκαιο;» ρωτάει, και μια φίλη της, την συμβουλεύει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών. Εκεί υπάρχουν αναρτημένα τα τέλη των πιστωτικών ιδρυμάτων για τις αντιπροσωπευτικές υπηρεσίες οι οποίες συνδέονται με λογαριασμό πληρωμών.

 

Το μικρό ευρηματικό κόμικ –τα σχέδια του οποίου δημιουργήθηκαν από την Δέσποινα Θεοχαρίδου, δείχνει επίσης και την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν βρει το δίκιο του. Στο europa.eu/youreuright/_el, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και για τον τρόπο που μπορούν να προστατευτούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Send this to a friend