Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινούν έργα αποχέτευσης στη Βεργίνα
Ξεκινούν έργα αποχέτευσης στη Βεργίνα

Ξεκινούν έργα αποχέτευσης στη Βεργίνα

Ακόμα ένα έργο που εντάσσεται στα πλαίσια της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, παίρνει σάρκα και οστά. Υπεγράφη πρόσφατα στα γραφεία του ΣΑΛ συμβόλαιο συνεργασίας, με την εργοληπτική εταιρεία ZEMCO CONSTRUCTION LTD για το συμβόλαιο C21Α, το οποίο αφορά την κατασκευή αγωγών λυμάτων μήκους 12,5 χιλιομέτρων. Η περιοχή που θα καλύψει το συγκεκριμένο κατασκευαστικό συμβόλαιο ανήκει στο Δήμο Αραδίππου (περιοχή Βεργίνα, παρά το εργοστάσιο Πηλείδη), η οποία συνορεύει με το Δήμο Λάρνακας στα νότια, με γεωργική γη στα βόρεια και δυτικά και με το νέο στάδιο ΓΣΖ στα ανατολικά.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρει ότι στην εταιρεία ZEMCO CONSTRUCTION LTD κατακυρώθηκε το έργο αξίας τριών εκατομμυρίων, 387 χιλιάδων ευρών, πλέον ΦΠΑ, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού και του ελέγχου από την αρμόδια αρχή δημοσίων συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ν’ αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν, εκτός απροόπτου, εντός 12 μηνών. Ήδη, στη Β΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας έχουν ενταχθεί κι άλλες περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Αραδίππου, όπως είναι η περιοχή Κρασά, μέρος της Βεργίνας και η περιοχή κοντά στη βιομηχανική περιοχή.

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου γνωστοποίησε μ’ επιστολή του προς το Σ.Α. Λάρνακας την απόφασή του για ένταξη ολόκληρης της Αραδίππου στη Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, μαζί με τους Δήμους Δρομολαξιάς – Μενεού, Λειβαδιών και τις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών, Ορόκλινης και Πύλας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

 

Send this to a friend