Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Θανατηφόρα: Οι ώρες και οι μέρες με τα περισσότερα θύματα
Θανατηφόρα: Οι ώρες και οι μέρες με τα περισσότερα θύματα

Θανατηφόρα: Οι ώρες και οι μέρες με τα περισσότερα θύματα

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ποιες μέρες και ώρες χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο, επεξεργάζεται η Τροχαία, σε μια προσπάθεια να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της για έλεγχο των οδηγών. 

Παρόλο που καθ’ όλο το 24ωρο συμβαίνουν θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις και ο θάνατος καραδοκεί όλες τις μέρες της εβδομάδας χωρίς εξαιρέσεις, εντούτοις: Το οκτάωρο του τρόμου, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις, είναι από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Στις ώρες αυτές συμβαίνουν τα περισσότερα θανατηφόρα. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα συμβαίνουν επίσης αρκετά δυστυχήματα με μοιραίο αποτέλεσμα, με την Τροχαία να αναγκάζεται να βρίσκεται στους δρόμους όλο το 24ωρο, εντείνοντας τις προσπάθειές για πρόληψη του τροχαίου προβλήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία, από τις 4 μέχρι τις 8 το απόγευμα σκοτώθηκαν πέρσι 12 άνθρωποι, ίσος αριθμός που χάθηκε στην άσφαλτο και το 2018. Επίσης, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα χάθηκαν το 2019 άλλες 12 ζωές, σε σύγκριση με εφτά το ’18. Δέκα συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν πέρσι σε ισάριθμα θανατηφόρα δυστυχήματα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4, τετράωρο που επίσης θεωρείται υψηλού κινδύνου. Εφτά θάνατοι καταγράφηκαν το τετράωρο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ τις μεταμεσονύχτιες ώρες ώς τις 8 το πρωί, καταγράφηκαν άλλοι 11 θάνατοι, σε σύγκριση με 16 το 2018. Πάντως, οι περισσότεροι θάνατοι το 2018 καταγράφηκαν το τετράωρο 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα.
Τώρα, όσον αφορά στις ημέρες που χάνονται ζωές στην άσφαλτο, τα στοιχεία δείχνουν την ίδια εικόνα με τις ώρες, δηλαδή ο Μολόχ δεν κάνει εξαιρέσεις. Ωστόσο, οι Παρασκευές πρώτα και οι Τετάρτες και Κυριακές ύστερα, είναι οι πιο επικίνδυνες για να χαθούν ζωές. Ειδικότερα, πέρσι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους ημέρα Παρασκευή και από οκτώ θάνατοι καταγράφηκαν ημέρα Κυριακή και Τετάρτη. Το Σάββατο χάθηκαν εφτά ζωές, όσες και τη Δευτέρα, άλλες έξι ημέρα Πέμπτη και οι λιγότεροι θάνατοι σημειώθηκαν ημέρα Τρίτη.
Ταυτόχρονα, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο καταγράφηκαν από εφτά θάνατοι σε τροχαία, ενώ άλλοι έξι νεκροί σημειώθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο. Οι λιγότεροι θάνατοι καταγράφηκαν τον Απρίλιο (μόλις ένας).
Χειρότερη επαρχία σε θανατηφόρες συγκρούσεις παραμένει η Λευκωσία με 15 νεκρούς, με δεύτερη τη Λεμεσό με 14, ενώ εφτά θάνατοι συνέβησαν στην πόλη και επαρχία Πάφου, από έξι στη Λάρνακα και τη Μόρφου και τέσσερις στην επαρχία Αμμοχώστου.
Πηγή: philenews

Send this to a friend