Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ποινή – κίνητρο για όσους επιθυμούν να καταδώσουν εμπόρους ναρκωτικών
Ποινή – κίνητρο για όσους επιθυμούν να καταδώσουν εμπόρους ναρκωτικών

Ποινή – κίνητρο για όσους επιθυμούν να καταδώσουν εμπόρους ναρκωτικών

Μία από τις πιο ελαφριές ποινές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε υποθέσεις προμήθειας ναρκωτικών επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε δύο πρόσωπα, τους Μ.Γ., 32 χρόνων και Ι.Ε., 22 χρόνων, από τη Λάρνακα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από δική τους παραδοχή σε κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα και προμήθεια ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο.

Ο 32χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε μόνο την κατηγορία της συνομωσίας (αρχικά αντιμετώπιζε κι άλλες κατηγορίες, οι οποίες αποσύρθηκαν), καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ ο 22χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε επιπλέον και τις κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια και προμήθεια από άλλο πρόσωπο, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση.

Η ποινή προσμετρά από την ημέρα σύλληψής τους, αφού έκτοτε τελούσαν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. Ως εκ τούτου, ο 32χρονος αναμένεται να αποφυλακιστεί σε περίπου εννέα μήνες.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 25 Μαΐου 2019 στην επαρχία Λάρνακας μεταφέροντας περίπου ενάμισι κιλό κοκαίνης. Μετά τη σύλληψή τους συνεργάστηκαν με τους ανακριτές της ΥΚΑΝ, κατονόμασαν τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, (πρόκειται για άτομο γνωστό στην Αστυνομία για την εμπλοκή του σε σοβαρές υποθέσεις του παρελθόντος) κι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Επιβάλλοντας τις ποινές, το δικαστήριο τόνισε τη σημασία που είχε η παραδοχή των κατηγορουμένων και κυρίως η συνεργασία που επέδειξαν με τις ανακριτικές αρχές. «Τέτοιες συνεργασίες πρέπει ν’ αντικρίζονται θετικά από το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να δίνεται ένα σοβαρό κίνητρο σ’ όσους επιθυμούν να δώσουν μαρτυρία εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Παράλληλα, τέτοιες συνεργασίες υποσκάπτουν τις σχέσεις μεταξύ των συνωμοτών σε υποθέσεις ναρκωτικών. Σίγουρα, εάν δεν λαμβανόταν σοβαρά υπόψη ο βαθμός της συνεργασίας των δύο κατηγορουμένων με την Αστυνομία, οι ποινές που θα τους επιβάλλονταν θα ήταν μεγαλύτερες», τόνισε μ’ έμφαση ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Νίκος Σάντης, ο οποίος παρατήρησε πως δεν μπορεί να υποβιβαστεί η σοβαρότητα των αδικημάτων, από την άλλη όμως η ποινή θα πρέπει ν’ αντανακλά στην επιείκεια που πρέπει να επιδεικνύεται σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥΨ

Send this to a friend