Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αραδίππου, Λειβάδια, Πύλα, Ορόκλινη στη Γ΄ φάση του Σ.Α. Λάρνακας
Αραδίππου, Λειβάδια, Πύλα, Ορόκλινη στη Γ΄ φάση του Σ.Α. Λάρνακας

Αραδίππου, Λειβάδια, Πύλα, Ορόκλινη στη Γ΄ φάση του Σ.Α. Λάρνακας

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες ένταξης των Δήμων Αραδίππου, Λειβαδιών και των κοινοτήτων Πύλας και Ορόκλινης στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).

Χθες, η ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΛ εξέτασε το θέμα, μετά και την αποστολή, στις 15 Ιανουαρίου, της επιστολής από το Δήμο Αραδίππου, η οποία ενημέρωνε επίσημα για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να ενταχθεί ολόκληρη η Αραδίππου στο ΣΑΛ.

Όπως πληροφορούμαστε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ΣΑΛ αναμένεται να εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Αραδίππου. Ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι μετά την εξέλιξη αυτή οι διαδικασίες ένταξης της Αραδίππου, των Λειβαδιών, της Πύλας και της Ορόκλινης στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας θα προχωρήσουν άμεσα και πολύ σύντομα θα σταλεί σχετική επιστολή από το ΣΑΛ προς το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα ενημερώνει επίσημα για την ένταξη των υπό αναφορά περιοχών στην Γ΄ φάση του Σ.Α. Λάρνακας.

Να σημειωθεί, ότι με τα έργα της Β΄ φάσης έχει ήδη ενωθεί με το αποχετευτικό σύστημα ένα ποσοστό περίπου 30% της συνολικής έκτασης του Δήμου Αραδίππου και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές Κρασά, Βεργίνας και πλησίον της βιομηχανικής περιοχής.

Όσον αφορά την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας, ήδη είναι ενταγμένες οι περιοχές δυτικά της Λάρνακας, δηλαδή ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και οι κοινότητες Κίτι και Περβόλια. «Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης του διαγωνισμού για την αγορά υπηρεσιών ως προς την μελέτη και τους επιβλέποντες μηχανικούς σε σχέση με τα έργα αποχέτευσης που θα κατασκευαστούν δυτικά της πόλης της Λάρνακας.

Όταν ολοκληρωθεί κι επικυρωθεί η διαδικασία ένταξης στη Γ΄ φάση του αποχετευτικού και των περιοχών Αραδίππου, Λειβαδιών, Ορόκλινης και Πύλας, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο, τότε το ΣΑΛ θα προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων αποχέτευσης και για τις εν λόγω περιοχές», συμπλήρωσε ο κ.Χατζηχαραλάμπους.

Στο μεταξύ, χθες (21/1) υπεγράφη το συμβόλαιο C21A, το οποίο αφορά έργα αποχέτευσης στην περιοχή Βεργίνας, παρά το εργοστάσιο Πηλείδη.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend