Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αμερικάνικη Ακαδημία διατηρούμε μακρόχρονη παράδοση στην Ακαδημαϊκή Αριστεία»
Αμερικάνικη Ακαδημία διατηρούμε μακρόχρονη παράδοση στην Ακαδημαϊκή Αριστεία»

Αμερικάνικη Ακαδημία διατηρούμε μακρόχρονη παράδοση στην Ακαδημαϊκή Αριστεία»


Η Αμερικανική Ακαδημία αποτελεί εδώ και δεκαετίες πρότυπο στον τομέα της εκπαίδευσης, με αξιοζήλευτα αποτελέσματα από τους μαθητές και πολύ σημαντικές διακρίσεις από διεθνή εξεταστικά κέντρα. Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, Μαργαρίτα Κωνσταντινίδη, μας αποκαλύπτει τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία του σχολείου, τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται και αποτελούν «κλειδιά» στη μαθησιακή διαδικασία. Το κυριότερο όμως, σε μια κοινωνία που αναπτύσσεται ταχέως, η Αμερικανική Ακαδημία συνδράμει στο να εξελίξει τους μαθητές σε ενεργούς πολίτες τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία ευρύτερα, με συνείδηση των προβλημάτων που απασχολούν το σήμερα και σε θέση να ενεργούν αποτελεσματικά και συλλογικά για την αντιμετώπισή τους.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας που διέπει τη λειτουργία της Αμερικάνικης Ακαδημίας;

Για περισσότερα από 110 χρόνια τώρα παραδίδουμε στη κοινωνία ακαδημαϊκούς πολίτες με πολύπλευρη μόρφωση και με γερά ριζωμένες ηθικές αξίες.
Πρώτιστο μέλημά μας, και βασικός πυλώνας, είναι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με στέρεες ηθικές αρχές και ισχυρή αυτοαντίληψη. 


Δεύτερον, εμφυσούμε στους μαθητές μας αξίες, ιδεολογίες και στάσεις ζωής που σκοπό έχουν να τους κάνουν καλύτερους ακαδημαϊκά. Εξασφαλίζουμε τις συνθήκες που επιτρέπουν στον μαθητή να αναπτύξει κριτική και διαλεκτική ικανότητα, θετική διάθεση για συνεργασία και αυτενέργεια καθώς και την καλλιέργεια  δυνατότητας της δια βίου ανανέωσης γνώσεων και δεξιοτήτων. 


Επίσης, συνδράμουμε στο να εξελίξουμε τους μαθητές σε ενεργούς πολίτες τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία ευρύτερα, με συνείδηση των προβλημάτων που απασχολούν το σήμερα και σε θέση να ενεργούν αποτελεσματικά και συλλογικά για την αντιμετώπισή τους.

Ποια στοιχεία διαφοροποιούν την Αμερικάνικη Ακαδημία σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα;


Στο σχολείο μας διασφαλίζουμε ότι οι μαθητές μας αισθάνονται  χαρούμενοι, ασφαλείς, ξεχωριστοί και σημαντικοί. Διατηρούμε μια μακρόχρονη παράδοση στην ακαδημαϊκή αριστεία και οι μαθητές καθοδηγούμενοι από το έμπειρο και αφοσιωμένο προσωπικό διαπρέπουν σε όλους τους χώρους. Απόδειξη οι συνεχείς επιτυχίες των μαθητών μας σε διεθνείς εξετάσεις και η αποδεδειγμένη ικανότητα του σχολείου μας να βοηθά τους μαθητές να κερδίζουν θέσεις στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Επίσης, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα από πέραν των 30 ομίλων μέσα από τους οποίους οι μαθητές μας ενδυναμώνουν τη δημιουργικότητά τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλία, συμμετέχουν σε συνέδρια και διαγωνισμούς στη Κύπρο αλλά και το εξωτερικό και αποκτούν εμπειρίες μοναδικές, πάντα κάτω από την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Πως συμβάλει στη μαθησιακή διαδικασία η εκπαιδευτική μέθοδος που εφαρμόζετε στο σχολείο;


Το Αναλυτικό πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από θεματική ευρύτητα και  υποστηρίζει ενεργητικές και συμμετοχικές μεθόδους προσέγγισης της γνώσης, ώστε να εξασφαλίζεται το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και τα εργαλεία εκείνα που θα βοηθούν το κάθε άτομο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για εξειδίκευση, όπως υπαγορεύουν οι εξελίξεις του παρόντος και οι προοπτικές του μέλλοντος. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 11 GCSE με ελεύθερη επιλογή και 4 A Level από 23 επιλογές χωρίς περιορισμούς.

Μαθαίνουμε τον μαθητή κυρίως πώς να μαθαίνει, ώστε να προσεγγίζει ενεργητικά και δημιουργικά την παρεχόμενη γνώση. Επίσης, πώς να εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή, στην κοινωνική του δραστηριότητα αλλά και στην επαγγελματική του ενασχόληση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει. 

Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί με τρόπο που να ευνοείται η ανάδειξη των ενδιαφερόντων κάθε μαθητή και η ενθάρρυνση  να καλλιεργηθούν οι κλίσεις του. Δίπλα στον μαθητή καθόλη τη διάρκεια της πορείας του είναι η ομάδα  Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού  καθοδηγώντας και στηρίζοντας τον στις επιλογές που καλείται να κάνει.

Μαθητές που βραβεύθηκαν από τα Outstanding Pearson Learner Awards.

Τα αποτελέσματα των μαθητών της Ακαδημίας έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις όπως στα Outstanding Pearson Learner Awards. Πως σχολιάζετε τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας;

Στην Αμερικανική Ακαδημία έχουμε παράδοση στην ακαδημαϊκή αριστεία παρέχοντας σφαιρική, ολοκληρωμένη και ποιοτική εκπαίδευση. Οι μαθητές μας κάθε χρόνο βραβεύονται για τις επιδόσεις τους σε Επαρχιακούς και Παγκύπριους Διαγωνισμούς, στη Μαθηματική Σκυταλοδρομία  και σε Παγκύπριες όσο και Διεθνείς Ολυμπιάδες. 


Οι πιο αξιόλογες διακρίσεις όμως που μαρτυρούν το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του σχολείου είναι οι διακρίσεις από τα διεθνή εξεταστικά κέντρα, όπως τα βραβεία της Pearson Edexcel, όπου κάθε χρόνο οι μαθητές μας βραβεύονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα επίπεδα GCSE/IGCSE and A-Level.
Φέτος συγκεκριμένα μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας έχουν πάρει τα εξής βραβεία:

Υψηλότερη βαθμολογία στην Κύπρο: Μαθηματικά, Αγγλική Λογοτεχνία

Υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη:   Χημεία, Φυσική, Βιολογία, 

Λογιστική, Αγγλική Γλώσσα, Φυσική Αγωγή

Υψηλότερη βαθμολογία στον Κόσμο: Σχέδιο & Τέχνη


Κεντρική φωτογραφία από την απονομή των Outstanding Pearson Learner Awards, όπου το American Academy Larnaca έχει διακριθεί με τα περισσότερα βραβεία OPLA στην Κύπρο.

Πηγή : Φιλελεύθερος

Send this to a friend