Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας απο τη Σκαλιώτισσα

Σε ενήλικα άνδρα ανήκουν τα οστά που ξεθάφτηκαν, σε δύο περιπτώσεις, στην παραλία των Περβολιών, με την Αστυνομία να διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, σε συνεργασία με ειδικούς ανθρωπολόγους. Ήδη, τα οστά στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής για επιστημονικές εξετάσεις.

Έγκυρη αστυνομική πηγή μας δήλωσε ότι θα γίνουν έρευνες με δείγματα DNA, για όλα τα ελλείποντα πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση κάποιου ναυαγού. Το σίγουρο είναι ότι τα οστά ήταν θαμμένα κάτω από την παραλία. Η ίδια πηγή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα οστά ν’ ανήκουν σε ελλείποντα πρόσωπο από τον καιρό των διακοινοτικών ταραχών του 1963… Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 27 περασμένου Δεκεμβρίου κάτοικος Λάρνακας εντόπισε στην παραλία μεγάλο αριθμό οστών.

Στις 5 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν στην ίδια ακριβώς περιοχή κι άλλα οστά σε μικρότερο αριθμό σε σχέση με την πρώτη φορά. Από τα τμήματα του σκελετού που λείπουν, οι ανθρωπολόγοι δεν είναι σε θέση να καθορίσουν επ’ ακριβώς την ηλικία του νεκρού. Είναι σίγουρο, όμως, πως πρόκειται για ενήλικα άνδρα. Τραύματα από σφαίρες δεν υπάρχουν. Το πιο πιθανό είναι ότι τα ανθρώπινα οστά ξεθάφτηκαν από την παραλία, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.
Η Αστυνομία βρίσκεται εν’ αναμονή των αποτελεσμάτων από τις εξειδικευμένες εξετάσεις, προκειμένου να έχει μια πιο σαφή εικόνα γύρω από την μυστήρια αυτή υπόθεση.

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η νέα φάση επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα. Πρόκειται για την τρίτη φάση επαλείψεων που γίνεται τα τελευταία χρόνια, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του νυν δημοτικού συμβουλίου. Οι εργασίες γίνονται μετά από αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των δρόμων και ειδικά της κακής κατάστασης του οδοστρώματος. Το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στο ένα εκατομμύριο, 300 χιλιάδες ευρώ, το οποίο εντάσσεται στον προϋπολογισμό του δήμου. Παράλληλα, αυτή την περίοδο γίνονται επαλείψεις για επιδιόρθωση των λακκούβων που προκάλεσε η πολυομβρία στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στη διακίνηση των πεζών και των αυτοκινήτων.

 

Και τέλος στις 3.30 σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επισκεφθούν το Συνοικισμό Τσιακκιλερού για συζήτηση και καταγραφή προβλημάτων που αφορούν την περιοχή.

Send this to a friend