Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο ΣΑΛ (και) η Αραδίππου
Στο ΣΑΛ (και) η Αραδίππου

Στο ΣΑΛ (και) η Αραδίππου

Έπειτα από περίπου μια δεκαετία συζητήσεων, όλα δείχνουν πως ο Δήμος Αραδίππου θα ενταχθεί στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ).
Όπως πληροφορούμαστε, σε πρόσφατη συνεδρία του το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ένταξης ολόκληρης της Αραδίππου στο ΣΑΛ, παρόλο που η Β΄ φάση του αποχετευτικού Λάρνακας, κάλυψε αρκετές περιοχές που ανήκουν στα όρια Αραδίππου (περιοχή Κρασά, Βιομηχανική Περιοχή).
Έπειτα από την απόφαση για συμπλεγματοποίηση της Αραδίππου με τη Λάρνακα, αίρεται ουσιαστικά το τελευταίο και μεγαλύτερο εμπόδιο, για την ολοκλήρωση των σχεδιασμών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, για δημιουργία αποχετευτικών συστημάτων όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στην ευρύτερη επαρχία της Λάρνακας.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχει ενημερωθεί από το Δήμο Αραδίππου για την απόφαση αυτή, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.
Πλέον, αναμένεται να συγκληθεί συνεδρία του ΣΑΛ, προκειμένου να τεθεί προς έγκριση η απόφαση του Δήμου Αραδίππου και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ετοιμασίας των όρων, για προκήρυξη των προσφορών όσον αφορά τα κατασκευαστικά αποχετευτικά έργα στις περιοχές της Αραδίππου, που δεν έχουν καλυφθεί από τις εργασίες της Β΄ φάσης.
Με την ένταξη (και) της Αραδίππου στο σύμπλεγμα, ανοίγει ο δρόμος για ολοκλήρωση των σχεδιασμών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας όσον αφορά την Γ΄ φάση του αποχετευτικού, αφού ήδη το δημοτικό συμβούλιο Λειβαδιών και το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης έχουν ταχθεί υπέρ της ένταξής τους στο ΣΑΛ.
Θυμίζουμε, ότι η Γ΄ φάση του αποχετευτικού θα καλύψει, επίσης, το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, το Κίτι και τα Περβόλια. Εκτός απροόπτου, θα ενταχθεί και η κοινότητα Τερσεφάνου.
Όπως πληροφορούμαστε, το Σ.Α. Λάρνακας αξιολογεί αυτό το διάστημα τις προσφορές, για την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ως προς την ετοιμασία των μελετών και των όρων προσφορών, για την ανάθεση των κατασκευαστικών συμβολαίων. Στόχος είναι να γίνει εφικτή η έναρξη των εργασιών της Γ΄ φάσης το 2021. Το κόστος του έργου αναμένεται να καλυφθεί κατά 80% από το κράτος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend