Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης
Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης από δύο Ελληνοκύπριες σε βάρος γυναίκας από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, στο κέντρο της Λάρνακας.

Μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, όπου είχε διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης για μελέτη του μαρτυρικού υλικού και για περαιτέρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της, η υπόθεση καταχωρίσθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και η πρώτη δικάσιμος ορίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν δύο Ελληνοκύπριες, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, ηλικίας 38 και 31 χρόνων, οι οποίες αντιμετωπίζουν συνολικά οκτώ κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που θ’ απαγγελθούν στις δύο κατηγορούμενες αφορούν τα αδικήματα κοινής επίθεσης, υποκίνησης βίας ή μίσους από πρόσωπο κατά ομάδας προσώπων η μελών ομάδας προσώπων βάση της φυλής, του χρώματος ή της θρησκείας, πρόκληση ανησυχίας, απειλής, δημόσιας εξύβρισης καθώς και δύο κατηγορίες που αφορούν συμπεριφορά με την οποία προκαλείται άμεσα ψυχική βλάβη.

Η δεύτερη κατηγορία αυτού του είδους σχετίζεται με ψυχική βλάβη σε μέλος οικογένειας (βία στην οικογένεια), καθότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το λεκτικό ρατσιστικό επεισόδιο έλαβε χώρα μπροστά στο ανήλικο παιδί μιας εκ των κατηγορουμένων. Λογικά, κατά την πρώτη δικάσιμο αναμένεται ν’ απαγγελθούν στις δύο κατηγορούμενες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα υπό αναφορά αδικήματα διαπράχθηκαν το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου 2019, σε χώρο στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 16 μάρτυρες κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο ρατσιστικό επεισόδιο είχε πάρει ευρείες διαστάσεις μετά την καταγγελία της παραπονούμενης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ενώ το σχετικό βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με την παραπονούμενη, ακούγονται οι βρισιές που δέχθηκε κατά την ρατσιστική επίθεση εις βάρος της, έγινε viral στο διαδίκτυο σε χρόνο ρεκόρ, προκαλώντας την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend