Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Γνωριμία με την Κατερίνα Μιχαήλ
Γνωριμία με την Κατερίνα Μιχαήλ

Γνωριμία με την Κατερίνα Μιχαήλ

Είμαι η Κατερίνα Μιχαήλ και είμαι Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος στη Λευκωσία και Λάρνακα. Είμαι συνεργάτιδα στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στον Στρόβολο, στη Λευκωσία.

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχω αριστεύσει ως πρώτη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Αστυνομική Ακαδημία. Έχω ολοκληρώσει την τετραετή μετεκπαίδευση μου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου. Επίσης έχω εκπαιδευτεί στη Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, Συμβουλευτική Γονέων και στο παιδικό ιχνογράφημα.
Είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) και είμαι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Επίσης είμαι συνεργάτιδα του Υπουργείου Παιδείας ως εξωτερική συνεργάτης συμβουλευτικής.

Πιστεύω στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες δυνατότητες. Αντιμετωπίζω τους ανθρώπους με ενσυναίσθηση και σεβασμό στα συμπτώματα και στα προβλήματα, τα οποία αφηγούνται, ανοίγοντας νέες κατευθύνσεις και οπτικές. Βοηθώ τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τα αποθέματα τους και να έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους ώστε να αποκτούν ανθεκτικότητα.

Δεν έχω συμβιβαστεί ποτέ με την καθημερινότητα. Δεν δίστασα να αφήσω πίσω μου την επαγγελματική σιγουριά στην κυβέρνηση όπου εργαζόμουν και να ακολουθήσω το όνειρο μου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν δίστασα να μετακομίσω και να φύγω από σχέσεις που δεν είχαν κράτημα. Ακόμη και όταν ήρθαν δυσκολότερες αλλαγές στη ζωή μου, όπως ο απροσδόκητος χαμός της μητέρας μου , άντεξα και έδωσα βάθος στις σχέσεις.

Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι αφιερωμένος στην οικογένεια μου και στο διάβασμα και στο περπάτημα. Βρίσκω ευτυχία σε απλά πράγματα όπως ο καφές, η θάλασσα, μια καλή ταινία, το παιχνίδι με τα παιδιά μου, η βόλτα με τον σκύλο μου, οι κουβέντες με τον σύζυγο μου και τους φίλους μου, το θέατρο.

Εργάζομαι κυρίως με θέματα άγχους, κρίσεων πανικού, ψυχαναγκασμών κατάθλιψης, χρόνιας ασθένειας, πένθους, διατροφικών διαταραχών , διαζυγίου και προβλημάτων στα ζευγάρια. Επίσης έχω εκπαιδευτεί σε μεθόδους συμβουλευτικής γονέων. Οι συνεδρίες είναι οικογενειακές, ατομικές και σε ζευγάρια. Ακόμη κατά διαστήματα παρέχω διαλέξεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινότητες. Ετοιμάζω βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και γονείς.

Συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια σε διάφορα θέματα του πεδίου μου, να διευρύνω τις γνώσεις και να βρίσκομαι σε συνεχή εποπτεία. Το διάβασμα είναι για μένα πηγή ζωής αφού από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου με θυμάμαι να διαβάζω.

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο ταξίδι μας το οφείλουμε στον εαυτό μας και στην αυτογνωσία μας. Επίσης θεωρώ πως σε μια μικρή χώρα, στην οποία ζούμε η Ψυχοθεραπεία και η Συμβουλευτική είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να μπορεί κάποιος να διατηρεί την προσωπική του ζωή χωρίς ανησυχίες περί απορρήτου. ΄

Επίσης συγγράφω άρθρα, τα οποία δημοσιεύονται στο Larnakaonline.com και στην σελίδα του στο Facebook.

Ακολουθώντας το απόφθεγμα του Λάο Τσε «Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα» , έτσι και το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι και η βαθύτερη γνωριμία με τον εαυτό αρχίζει με το πρώτο ραντεβού.

 

Κατερίνα Μιχαήλ

Facebook: Katerina Michael

Send this to a friend