Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έτοιμος να αποκαλύψει ονόματα ο Ντίλιαν (ΒΙΝΤΕΟ)
Έτοιμος να αποκαλύψει ονόματα ο Ντίλιαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμος να αποκαλύψει ονόματα ο Ντίλιαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε παιγνίδι κατασκόπων για γερά νεύρα, εξελίσσεται η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν με τον πρώην ισραηλινό πράκτορα Ταλ Τζόναθαν Ντίλιαν να περνάει στην αντεπίθεση.

Πληροφορίες του Alpha, λένε πως αρμόδιες υπηρεσίες και Ντίλιαν είχαν συνάψει μυστικά συμβόλαια, για κατασκοπευτικές υπηρεσίες μέσω των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων της Ισραηλινής εταιρείας.

Επιμένει ο Ντίλιαν

Ο Ντίλιαν αναμένεται να δώσει αποκαλυπτικά έγγραφα και ονόματα αξιωματικών που βρέθηκαν εντός του βαν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον πανίσχυρο κατάσκοπο να καταθέτει και σχετικά μέιλς τα οποία λάμβανε από την Αστυνομία για το ποιος αξιωματικός θα τους συνόδευε σε κάθε επιχείρηση.

Πάντως, οι μέχρι τώρα έρευνες αποκάλυψαν την παρακολούθηση 9 εκατομμυρίων συσκευών κινητής τηλεφωνίας.Οι έρευνες έγιναν από τους υπολογιστές που παραλήφθηκαν από το βαν, από τις κεραίες που ήταν εγκατεστημένες στους ορόφους 7 και 8 των γραφείων της εταιρείας, κινητή βαλίτσα ώμου που διέθετε εξοπλισμό παρακολούθησης και από τις κεραίες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Ποιοι γνώριζαν;
Γιατί χρειάστηκε κάποιες φορές το βαν να σταθμεύσει συγκεκριμένα στην περιοχή Άχνας, κάτι που το αποδεικνύουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.
Ήταν εν τέλει το βαν για προστασία της εβραικής συναγωγής στη Λάρνακα;
Γιατί Αστυνομικές Διευθύνσεις έδιναν άδειες, αφού το βαν κυκλοφορούσε μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς;
Δοκιμές σε τι και σε ποιους;
Ερωτήματα τίθενται και απο το γεγονός, πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός των κεραιών στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχε εγκατασταθεί σε σημείο δίπλα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας άλλης γνωστής εταιρείας ανά το παγκύπριο.

Παρών στις έρευνες που έγιναν στα γραφεία της εταιρείας του στη Λάρνακα, ήταν και ο επικεφαλής της εβραικής κοινότητας Σαχά Άβνι, με τις Αρχές ένα μήνα μετά να τον αναζητούν.

WiSpear

“Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και δεν αισθανόμαστε άλλο υποχρεωμένοι να τηρούμε τα προσχήματα σε αυτή την πολιτική απάτη. Θα αποκαλύψουμε αυτή τη συνωμοσία βήμα προς βήμα”.

Στο μεταξύ, δεν εκδίδονται στην Κύπρο ο πρώην Ισραηλινός κατάσκοπος Ταλ Ντίλιαν, ο διευθυντής της NCIS Σαχάκ Άβνι και η σύζυγός του, αφού το Ισραήλ δεν επιτρέπει την έκδοση υπηκόων σε άλλη χώρα.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Alpha, ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Ηλίας Στεφάνου έχει ζητήσει επανειλημμένα, στοιχεία γύρω απο τις καταγγελίες, για παρουσία αξιωματικών της Αστυνομίας και του επικεφαλής της ΥΚΑΝ εντός του βαν, κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί.

Εναντίον των τριών εκκρεμούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Δείτε το βίντεο στο ρεπορτάζ του Άλφα

Send this to a friend