Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πουλήθηκε η πρώτη κάπα του Σούπερμαν για 174.000 ευρώ
Πουλήθηκε η πρώτη κάπα του Σούπερμαν για 174.000 ευρώ

Πουλήθηκε η πρώτη κάπα του Σούπερμαν για 174.000 ευρώ

Σχεδόν 200.000 δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία η πρώτη κάπα του Σούπερμαν

Σχεδόν 174.000 ευρώ πουλήθηκε η πρώτη κάπα του «Superman». Προκειται για την κάπα που φορούσε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ στην ταινία «Superman» η οποία βγήκε στις αίθουσες το 1979.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, ο οποίος και ανέλαβε την πώληση στο Λος Άντζελες, συνολικά για τα γυρίσματα της ταινίας «Superman» χρησιμοποιήθηκαν μόνο έξι κόκκινες κάπες και αυτή ήταν η πρώτη!

Δημοπρασία για «φανατικούς» του σινεμά

Ανάμεσα στα περίπου 400 αντικείμενα που πωλούνταν στη δημοπρασία αυτή βρίσκονταν επίσης πολλά κοστούμια του «Star Trek», όπως η στολή που φορούσε ο ηθοποιός σερ Πάτρικ Στιούαρτ όταν υποδυόταν τον κυβερνήτη Ζαν-Λικ Πικάρ, η οποία πωλήθηκε έναντι περίπου 25.000 ευρώ ή η στολή που φορούσε ο Λέοναρντ Νίμοϊ υποδυόμενος τον Σποκ στο «Star Trek: Deep Space Nine», η οποία αγοράστηκε έναντι σχεδόν 18.000 ευρώ.

Υψηλότερη τιμή έπιασε η στολή που φορούσε ο Νταν Ακρόιντ στο «Ghostbusters II», η οποία πωλήθηκε έναντι περίπου 28.000, πρόσθεσε ο οίκος Julien’s Auctions, ο οποίος εξειδικεύεται στις δημοπρασίες σουβενίρ και αντικειμένων συλλογών που συνδέονται με το Χόλιγουντ και τους αστέρες του.

Πηγή: insider.gr

Send this to a friend