Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρνακα και την επαρχία, το διήμερο εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων που είχαμε. Συνολικά η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε πέραν των 25 κλήσεων, οι πλείστες από τις οποίες αφορούσαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά και κατοικίες, ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους και ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων από δημόσιους δρόμους.

 

Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα, 61χρόνo από την Αθηένου, σημειώθηκε το Σάββατο. Ο άτυχος 61χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στον υπεραστικό δρόμο Κόσιης – Αθηένου και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε ελαφρά με αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο, λόγω μηχανικής βλάβης. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του 61χρονου παρεξέκλινε της πορείας του, κτύπησε αρχικά στο σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα και ακολούθως σε δέντρο, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  απεγκλώβισαν τον 61χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.

 

Και τέλος σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του Metropolis Mall, το οποίο ανεγείρεται πίσω από τον ΚΕΝ Λάρνακας, απέναντι από το νέο ΓΣΖ.

Στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του πρώτου Mall που κτίζεται στην επαρχία Λάρνακας παρών θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου ουσιαστικά παίρνει σάρκα και οστά το έργο για δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, το οποίο αναμένεται ν’ αυξήσει την εμπορική κίνηση της Λάρνακας και παράλληλα να επιφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, αφού με τη λειτουργία του Mall εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν πέραν των χιλίων νέων θέσεων εργασίας. Το έργο ανήκει σε Ελλαδίτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νότιο Αφρική.

Σύμφωνα, δε, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, στόχος είναι όπως το Metropolis Mall ν’ ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον Οκτώβριο του 2020.

Το μεγάλο αυτό εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνει 100-130 καταστήματα λιανικής πώλησης, υπεραγορά, κινηματογράφο, καφετέριες κι εστιατόρια. Τ’ όλο έργο θα διαθέτει, επίσης, περίπου 1.500 χώρους στάθμευσης. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην επαρχία Λάρνακας. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης. εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.  

Send this to a friend