Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανησυχία προκαλούν στις τάξεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας οι χρονοβόρες διαδικασίες στις απευθείας διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες μεταξύ του κράτους και των Ισραηλινών υποψήφιων επενδυτών για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης. Η ανησυχία αυξάνεται και από το γεγονός ότι το επιμελητήριο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι σήμερα για την πορεία των διαβουλεύσεων. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας είπε ότι θα ζητηθεί το συντομότερο συνάντηση με τον νέο υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να τύχουν ενημέρωσης, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Αναφορικά με το δεύτερο φλέγον θέμα της Λάρνακας, την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου από τα παράλια της πόλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των υπό αναφορά εγκαταστάσεων, σημειώνοντας ότι όσο καθυστερεί η μετακίνηση του γκαζιού, τόσο καθυστερεί και η ανάπτυξη της περιοχής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

Ως ο πιο δημοφιλής καταδυτικός προορισμός της ανατολικής Μεσογείου εξελίσσεται η Λάρνακα, με τους δύο νέους τεχνητούς υφάλους που αναμένεται ν’ αποκτήσει τις προσεχείς μέρες. Πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει η εκδήλωση για την πόντιση του πλοίου «Ελπίδα» που θα διοργανώσει το ερχόμενο Σάββατο το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. Η πόντιση θα γίνει το Σάββατο το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό. Το πλοίο «Ελπίδα» θα ποντιστεί στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 30 μέτρων και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή. Πρόκειται για εμπορικό πλοίο, το οποίο αγοράστηκε από την Ελλάδα από την τοπική εταιρεία τουρισμού με την βοήθεια χορηγών. Έχει μήκος 63 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο πλοίο σε μήκος και όγκο που θα βυθιστεί στις κυπριακές θάλασσες για σκοπούς καταδύσεων. Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τελεί η εκδήλωση, θα απευθύνει ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής. Όπως ανακοινώθηκε, την ημέρα της πόντισης του πλοίου «Ελπίδα» δεν θα επιτρέπονται οι καταδύσεις για λόγους ασφαλείας. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25% από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020.

 

Νέοι λαμπτήρες οδικού φωτισμού, τύπου LED, εγκαταστάθηκαν στο Δήμο Πάνω Λευκάρων, οι οποίοι επιτυγχάνουν φιλικότερο ενεργειακό περιβάλλον κι εξοικονομούν ένα σεβαστό ποσό μηνιαίως από το δημοτικό ταμείο. Η σχετική συμφωνία μεταξύ Δήμου Λευκάρων και Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου υπεγράφη πριν από μερικές μέρες και με γοργούς ρυθμούς ακολούθησε η αντικατάσταση ολόκληρου του παλιού οδικού φωτισμού του ορεινού θερέτρου με καινούργιους λαμπτήρες. Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι η εγκατάσταση των νέων λαμπτήρων θα έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος να εξοικονομεί μηνιαίως ένα ποσό γύρω στις δύο χιλιάδες ευρώ.

Send this to a friend