Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεσμεύεται ξανά ο Αναστασιάδης – Ζήτησε πείσμα και αποφασιστικότητα από τους νέους υπουργούς
Δεσμεύεται ξανά ο Αναστασιάδης – Ζήτησε πείσμα και αποφασιστικότητα από τους νέους υπουργούς

Δεσμεύεται ξανά ο Αναστασιάδης – Ζήτησε πείσμα και αποφασιστικότητα από τους νέους υπουργούς

Νέες δεσμεύσεις έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην “ανάγκη να προχωρήσει η υιοθέτηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων”.

Αφού πρώτα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος διαβεβαίωσαν ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέλαβαν το διορισμό τους ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους υπουργούς να επιδείξουν εργατικότητα, πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και πολιτική βούληση για συνεργασία με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τους κοινωνικούς εταίρους, τις επαγγελματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ. Ανάφερε μάλιστα ότι αναμένει από τους υπουργούς να υλοποιήσουν με συνέπεια τις πέραν των 40 Εθνικές Στρατηγικές και τους κάλεσε να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων “αναπτυξιακής υφής” εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων που έχουν καθορισθεί.

Αφού προέβη και σε ένα είδος απολογισμού για την 7ετή διακυβέρνησή του, έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε έργα που πρέπει να υλοποιηθούν όπως το νέο λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας, το ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα, η κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Κύπρου και του γηπέδου στη Λεμεσό και στα ιδιαίτερα σημαντικά έργα οδικού δικτύου που αφορούν τους αυτοκινητόδρομους Λεμεσού – Σαϊττά, Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, Αστρομερίτη – Ευρύχου, Ανάγυιας – Καλού Χωρίου και του περιμετρικού Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα, πριν αναχωρήσει για να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι νιώθει ήσυχος που καλωσορίζει ως νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο τον «έγκριτο και πολύπειρο νομικό» Κυριάκο Κούσιο, ενώ ευχήθηκε καλή δουλειά και στον νέο αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Σεντώνα.

Από την πλευρά της η απερχόμενη αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, η οποία διορίζεται σήμερα στη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον κ. Προδρόμου και τους συνεργάτες της.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το εκλεκτό επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας, με τον Γενικό Διευθυντή και με όλους τους άλλους που στελεχώνουν το Υπουργείο. Από την πλευρά του, ο κ. Κούσιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή να τον διορίσει στη νευραλγική θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πηγή: Dialogos

Send this to a friend