Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Και αυτό τον χειμώνα νεκρές πολιτείες η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς
Και αυτό τον χειμώνα νεκρές πολιτείες η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς

Και αυτό τον χειμώνα νεκρές πολιτείες η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς

Καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στις προσπάθειες για ουσιαστική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μ’ επακόλουθο και αυτό τον χειμώνα τα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, Αγ. Νάπα και Πρωταράς, να μοιάζουν με νεκρές πολιτείες.

Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., μόνο καμιά 20αριά ξενοδοχεία και στα δύο θέρετρα (συνολικά) αναμένεται ότι θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ενώ κάποια απ’ αυτά ενδεχομένως να κλείσουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, είτε για ανακαινίσεις, είτε λόγω έλλειψης κρατήσεων.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμ/στου Δώρος Τάκκας είπε ότι δεν αναμένεται φέτος αύξηση του χειμερινού τουρισμού και ότι η κίνηση θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. «Το μόνο που καταφέραμε είναι να αυξήσουμε λίγο το χρονικό διάστημα που παρέμειναν ανοικτά τα ξενοδοχεία μας. Δηλαδή, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έκλειναν περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, φέτος τα πλείστα έκλεισαν περί τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου. Είναι μια μικρή, αλλά σημαντική επιμήκυνση, ένα καλό βήμα. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα να παραμείνει ολόκληρη η ξενοδοχειακή βιομηχανία της επαρχίας ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό είναι τεράστιο ρίσκο. Θέλει πολλή δουλειά και πολλή υποδομή. Δυστυχώς, ως επαρχία δεν μπορούμε ακόμα ν’ αντικαταστήσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα του καλοκαιριού. Πιο εφικτό είναι να κάνουμε λίγα και σταθερά βήματα προς αυτό τον στόχο. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στους επισκέπτες του καλοκαιριού, αλλά ταυτόχρονα να αναζητήσουμε κι επισκέπτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα», συμπλήρωσε ο κ.Τάκκας.

Δεύτερες σκέψεις

—————————

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμ/στου ανέφερε ότι εν’ όψει των επόμενων δύο χρόνων (2020-21) φαίνεται να έχει κοπάσει το ενδιαφέρον επενδυτών – επιχειρηματιών για ανέγερση νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην επαρχία Αμμοχώστου. «Ακούμε για σχεδιασμούς, αλλά δεν βλέπουμε έργα. Φαίνεται ότι κάποιοι ενδεχομένως να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Εκτός από τα ξενοδοχεία που ήδη είναι υπό ανέγερση, δεν έχουμε ακούσει για νέες μονάδες στα σκαριά. Για τα επόμενα δύο χρόνια, 2020-21, τουλάχιστον δύο ξενοδοχειακές μονάδες θα λειτουργήσουν στην περιοχή μας», κατέληξε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend