Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σπουδαίο διπλό για την Ανόρθωση στο ΑΡΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Σπουδαίο διπλό για την Ανόρθωση στο ΑΡΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαίο διπλό για την Ανόρθωση στο ΑΡΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη για την Ανόρθωση εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ με δυο πανέμορφα σε εκτέλεση γκολ από τους Καλτσά και Οκριασβίλι, ένα σε κάθε ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Τρισκόφσκι στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ μπορεί να έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν απόλυτα ουσιαστικοί και πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη που την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Α΄ ημίχρονο:

Χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους γηπεδούχους να κρατούν περισσότερο μπάλα χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου.

Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα θα έρθει στο 16΄ και θα είναι για την Ανόρθωση. Ο Ράγιος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από διαγώνια δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Στο 25΄ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει με τον Γιάννου. Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μοϊσόφ ο Ελλαδίτης σούταρε στην κίνηση από κοντά όμως η μπάλα πήγε έξω.

Χαρακτηριστικό του αγώνα η ένταση και το πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Στο 34΄ η Ανόρθωση θα καταφέρει να προηγηθεί από στατική φάση. Ο Ράγιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τόνιο απομάκρυνε και ο Καλτσάς με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 47΄ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βργκοτς, αρκετά δύσκολη η φάση για τον διαιτητή.

Β΄ ημίχρονο:

Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση θα καταφέρει να πετύχει και δεύτερο γκολ (54΄) με τον Οκριασβίλι. Ο Γεωργιανός σούταρε, μπάλα κόντραρε με τον ίδιο να παίρνει εκ νέου και αφού ντρίμπλαρε έκανε το φαλτσαριστό σουτ νικώντας τον Τόνιο.

Στο 59΄ η ΑΕΚ θα χάσει μοναδική ευκαιρία για να μειώσει. Ο Τρισκόφσκι πλάσαρε από κοντά και ο Βργκοτς έσωσε βέβαιο γκολ με τάκλιν.

Στο 70΄ οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμη μια ευκαιρία με τον Φλοριάν ο οποίος σούταρε από πλάγια όμως ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 73΄ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για πέναλτι του Σελίν στο Τρισκόφσκι, ακόμη μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή.

Η Ανόρθωση μετά από ώρα στο 84΄ έχασε σημαντική ευκαιρία, ο Αναστασίου όμως την τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Μανθάτη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Αρτυματάς λίγο έλειψε με κεφαλιά να κάνει το 3-0, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

H ΑΕΚ κατάφερε να μειώσεις στις καθυστερήσεις με τον Τρισκόφσκι ο οποίος με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς (83′ Αναστασίου), Μοϊσόφ, Γκονζάλεθ, Πλάνας, Σάστρε, Κάσες (58′ Φλοριάν), Χέφελ, Τέτε, Τρισκόφσκι, Γιάννου (79′ Κίβενι)

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (78′ Ιωάννου), Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Ράγιος, Οκριασβίλι, Καλτσάς (63′ Μαργκάσα), Ντούρις (68′ Μανθάτης)

Δείτε το βίντεο εδώ

Send this to a friend