Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής απόπειρας
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής απόπειρας

Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής απόπειρας

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ατόμων της νύχτας εστιάζει η Αστυνομία τις έρευνές της αναφορικά με τα κίνητρα της δολοφονικής απόπειρας κατά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, 38 χρόνων, που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Δημοσθένους, κοντά στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού Λάρνακας.

Το παραλίγο θύμα είναι πρόσωπο γνωστό στις αρχές ασφαλείας, αφού έχει απασχολήσει παλαιότερα την Αστυνομία. Ο 38χρονος ασχολείτο με δουλειές της νύχτας, φαίνεται πως είχε ανοικτούς λογαριασμούς με κάποια πρόσωπα και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφουν τις έρευνές τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση, παρόλο που στο παρών στάδιο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο δράστης της δολοφονικής απόπειρας παραμένει άφαντος. Είχε στήσει ενέδρα στον Μαύρο και μόλις ο τελευταίος έφθασε στην πολυκατοικία όπου διαμένει, λίγο μετά τις 8.30μ.μ., κι επιχείρησε να εξέλθει του αυτοκινήτου του, άρχισε να τον πυροβολεί. Εναντίον του 38χρονου ρίφθηκε αριθμός πυροβολισμών. Πέντε σφαίρες τον έπληξαν σε διάφορα μέρη του σώματός του και συγκεκριμένα στο λαιμό, στο πηγούνι, στο γόνατο, στο στήθος και στον δεξιό βραχίονα. Ευτυχώς για την ζωή του, οι βολίδες δεν τον έπληξαν σε ζωτικά όργανα. Η Αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει ακόμα τον τύπο του όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης. Πιθανόν να πρόκειται για πιστόλι ή περίστροφο.

Στη σκηνή της απόπειρας εντοπίστηκαν περισσότεροι από πέντε κάλυκες, οι οποίοι παραλήφθηκαν για εξετάσεις. Παρόλο που δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς, ο Χαραλάμπους διατήρησε τις αισθήσεις του και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Γείτονες προσέτρεξαν στο μέρος του και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ειδοποίησαν την Αστυνομία και ασθενοφόρο, που τον μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου δήλωσε ότι ο 38χρονος μεταφέρθηκε ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ εξετάστηκε και από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.

Το παραλίγο θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας και φρουρείται από την Αστυνομία. Η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου. Ο ιατροδικαστής Χαραλάμπους διενήργησε αυτοψία στη σκηνή, απ’ όπου περισυνελλέγησαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι κινήσεις του στα κλειστά κυκλώματα

——————————————————–

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Λάρνακας ανέφερε ότι οι ανακριτές της υπόθεσης αξιολογούν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από την περιοχή της απόπειρας φόνου. Σε κάποια απ’ αυτά φαίνεται ο δράστης να διαφεύγει πεζός, φορώντας ένα είδος κουκούλας στο κεφάλι. Η αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης συνεχίζεται. Οι ανακρίσεις επεκτείνονται κυρίως στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του Μαύρου, ενώ ερωτηθείς για τα κίνητρα των δραστών ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου είπε ότι οι εξετάσεις είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Ήδη έχουν ανακριθεί αρκετά πρόσωπα.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας είχαν μια πρώτη επικοινωνία με το παραλίγο θύμα, το οποίο όμως, λόγω της κατάστασής του, δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα. Ο ίδιος είπε ότι δεν αντιλήφθηκε, ούτε είδε, το πρόσωπο που τον πυροβόλησε. Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του, οι ανακριτές σκοπεύουν να του πάρουν κατάθεση. Ο Κ. Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος, είναι νυμφευμένος με γυναίκα από τη Βουλγαρία κι έχουν ένα ανήλικο παιδί.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend