Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με επιτυχία η εκδήλωση για το θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς στο Δήμο Λιβαδιών
Με επιτυχία η εκδήλωση για το θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς στο Δήμο Λιβαδιών

Με επιτυχία η εκδήλωση για το θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς στο Δήμο Λιβαδιών

Ειρήνη Αντωνίου

Στα Λιβάδια Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ εκδήλωση για τον θεσμό του «Παρατηρητή της Γειτονιάς», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λιβαδιών και η Αστυνομία Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης ανέφερε ότι «η ευαισθητοποίηση και η συνειδητή συμμετοχή όλων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία του προγράμματος».

Ανέφερε ακόμα ότι  ο Δήμος Λιβαδιών «είναι ανοικτός σε προτάσεις και εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού και προέτρεψε «όσους από τους παρευρισκόμενους δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα να το πράξουν ώστε να συμβάλουν στη διαδικασία της πρόληψης παραβατικών και εγκληματικών ενεργειών και στη διασφάλιση της τάξης και της νομιμότητας στο Δήμο».

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και εξήρε το πρόγραμμα του «Παρατηρητή της Γειτονιάς», ο αρχισυντονιστής του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς» από το Δήμο Ιδαλίου, για όλη τη Κύπρο και Συνεργάτης του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας κ. Σταύρος Νεοφύτου.

Το πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος, Ανώτερος Υπαστυνόμος Πέτρος Παττούρας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι οι παρατηρητές της γειτονιάς «δεν αναλαμβάνουν καθήκοντα αστυνομικού ή ρουφιάνου» ενώ η Αστυνομία «δεν παροτρύνει κανένα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εγκληματική ή άλλη ενέργεια τυχόν αντιληφθούν θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τη ζωή τους».

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Αστυνομικός της Γειτονιάς κ. Άντρη Χατζηαυξέντη.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

 

 

Send this to a friend