Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κλητεύονται στο ΤΑΕ Λάρνακας για να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Παναγιώτη
Κλητεύονται στο ΤΑΕ Λάρνακας για να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Παναγιώτη

Κλητεύονται στο ΤΑΕ Λάρνακας για να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Παναγιώτη

Τέσσερις νεαροί από τους Τρούλλους, ηλικίας μεταξύ 17 και 18 ετών, αναμένεται εντός του επόμενου δεκαημέρου να κληθούν ενώπιον του ΤΑΕ Λάρνακας, προκειμένου  να κατηγορηθούν γραπτώς για τον θάνατο του 16χρονου μαθητή  του Λυκείου Λειβαδιών, Παναγιώτη Στεφανή. Η τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Απριλίου και η εξέλιξη που αφορά την πρόσαψη κατηγοριών στους τέσσερις συγχωριανούς του, έρχεται επτά μήνες μετά με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.
Οι νεαροί αντιμετωπίζουν πλέον την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας και η διαδικασία προβλέπει ότι μετά που θα κατηγορηθούν, το ΤΑΕ Λάρνακας θα καταχωρήσει στη συνέχεια το φάκελο της υπόθεσης, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λάρνακας. Ακολούθως, στη δικαιοδοσία του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, θα καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης. Η κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας τιμωρείται και με ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, οι τέσσερις νεαροί φέρονται να είχαν καθοριστικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραγικά γεγονότα της υπόθεσης και κυρίως την πτυχή που αφορά την κατανάλωση αλκοόλ από τον άτυχο Στεφανή, σε σημείο, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, να πεθάνει συνεπεία αλκοολικής δηλητηρίασης. (Την ιατροδικαστική έκθεση συνέταξε η κ. Ελένη Αντωνίου που έκανε τη νεκροψία στη σορό του νεαρού). Το συμπέρασμα προέκυψε από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων επί υγρών που λήφθηκαν από τη σορό του άτυχου έφηβου. Στον φάκελο της υπόθεσης περιέχονται καταθέσεις που λήφθηκαν από  τους 15 νεαρούς που μετείχαν στο πάρτι, αλλά και άλλες που λήφθηκαν από το ευρύτερο σχολικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης στην Αστυνομία έφτασαν και δυο βίντεο που λήφθηκαν από κινητά τηλέφωνα και περιέχουν σκηνές κατά τις οποίες ο 16χρονος που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο πάρτι, δέχεται άγριο μπούλινγκ από άτομα που εικονίζονται σε αυτά. Πλάνα που δεν αφορούν την υπόθεση, αλλά παραπέμπουν στο μπούλινγκ που δεχόταν συστηματικά από συμμαθητές και συνομήλικους του ο άτυχος 16χρονος μαθητής.
Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend