Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παράταση στην παράταση για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράταση στην παράταση για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

Παράταση στην παράταση για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

Παράταση στην παράταση παίρνει η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ένα έργο που μπήκε αισίως στον 7ο χρόνο κατασκευής του και παρουσιάζει σχεδόν τέσσερα χρόνια καθυστέρησης.

Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους 36 μήνες, ωστόσο ήδη είμαστε στον 7ο χρόνο των κατασκευαστικών έργων και χθες η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία επισκέφθηκε το εργοτάξιο, ανακοίνωσε νέα παράταση ολοκλήρωσης του έργου, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020. Κι έχει ο Θεός…

Η Β. Αναστασιάδου είπε ότι είναι μεγάλη η έγνοια και το ενδιαφέρον του υπουργείου της για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον τομέα της Υγείας. Παρά τη νέα παράταση που αναγκαστικά το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να δώσει στον εργολάβο (για πολλοστή φορά), η υπουργός έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στις κατασκευαστικές εργασίες, λέγοντας ότι το 90% του έργου έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, ο εργολάβος έχει θέσει ένα νέο πρόγραμμα και εισηγείται πλέον ως νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου τέλη ερχόμενου Ιανουαρίου, αντί 15 Νοεμβρίου που έληγε το τελευταίο χρονοδιάγραμμα. «Η πρόταση του εργολάβου θα μελετηθεί, θα δούμε τα υπέρ και τα κατά, το θέμα θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, θα ζυγίσουμε τα πράγματα και αναλόγως θα πράξουμε. Εάν θα είναι προς το συμφέρον του κράτους να δοθεί η τελευταία παράταση, τότε θα τη δώσουμε, χωρίς ν’ απαλλάσσεται ο εργολάβος απ’ όλες τις υποχρεώσεις του και από την ποινική ρήτρα την οποία καταβάλλει καθημερινά για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο έργο», συμπλήρωσε η κ. Αναστασιάδου.

Η υπουργός εξήγησε ότι η ρήτρα που πληρώνει ο εργολάβος για την καθυστέρηση προνοεί την καταβολή πέντε χιλιάδων ευρώ την ημέρα. Κληθείσα ν’ αναφέρει κατά πόσο θα απαιτηθούν αποζημιώσεις για την καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων χρόνων στην αποπεράτωση του έργου, η Β. Αναστασιάδου είπε πως η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποζημιωθεί.

Όσον αφορά το θέμα του χρονικού πλαισίου λειτουργίας της νέας πτέρυγας, εφόσον κι όταν ολοκληρωθεί, η κ.Αναστασιάδου είπε ότι αυτό το κομμάτι αφορά το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή την στελέχωση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και την εγκατάσταση του κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού και της επίπλωσης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend