Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπόθεση ξυλοδαρμού και ομηρίας με φόντο… τα ναρκωτικά
Υπόθεση ξυλοδαρμού και ομηρίας με φόντο… τα ναρκωτικά

Υπόθεση ξυλοδαρμού και ομηρίας με φόντο… τα ναρκωτικά

 

Επί περίπου έντεκα ώρες 29χρονος από τη Νιγηρία φέρεται να είχε κλειδωμένους σε διαμέρισμα στην Αγία Νάπα τους δύο συγκάτοικούς του, έναν 20χρονο από τη Ρουμανία και έναν 25χρονο από το Μπουρούντι (χώρα της κεντρικής Αφρικής), και τους ξυλοφόρτωνε με σιδερολοστό… Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση ομηρίας, ξυλοδαρμού και απαίτησης χρημάτων με απειλές με φόντο… τη διακίνηση ναρκωτικών.

Έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη του ΤΑΕ Αμ/στου επέδραμαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο συγκεκριμένο διαμέρισμα όπου εντόπισαν τους δύο νεαρούς, οι οποίοι έφεραν εμφανή τραύματα σ’ όλο τους το σώμα και αιμορραγούσαν. Οι τραυματίες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι ο Νιγηριανός συγκάτοικός τους από το προηγούμενο βράδυ τους είχε κλειδωμένους εντός του διαμερίσματος και τους κακοποιούσε. Σε κάποια στιγμή, μετά την άφιξη της Αστυνομίας στο μέρος, ο 29χρονος Νιγηριανός, ο οποίος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου, επιτέθηκε σε αστυνομικό και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τα όσα κατάγγειλαν οι παραπονούμενοι, γύρω στις 1 τα ξημερώματα της ίδιας μέρας ο 29χρονος Νιγηριανός τους κλείδωσε στο διαμέρισμα, τους απειλούσε με μαχαίρι, τους εξανάγκασε να μείνουν με τα εσώρουχα και άρχισε να τους κτυπά με σιδερολοστό, με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα, ισχυριζόμενος ότι του έκλεψαν χρήματα και ναρκωτικά. Οι παραπονούμενοι ισχυρίστηκαν, επίσης, ότι ο 29χρονος τους έκλεψε το ποσό των 1.050 ευρώ. Μάλιστα, ο 25χρονος από το Μπουρούντι ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Νιγηριανός τού έκλεψε το διαβατήριο και ζητούσε απ’ αυτόν 1000 ευρώ για να του το επιστρέψει.

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός από το Μπουρούντι ήταν παράνομα στην Κύπρο από τον Αύγουστο του 2018, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου, στην Κοφίνου. Ο έτερος παραπονούμενος από τη Ρουμανία ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι ο Νιγηριανός του πώλησε, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητες μαριχουάνας. Σ’ έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν τρία μισοκαπνισμένα τσιγάρα με κάνναβη, άσπρη σκόνη που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη και ίχνη κάνναβης.

Ο Νιγηριανός οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και προφυλακίστηκε για οκτώ μέρες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend