Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σχεδόν 500 νέες κλίνες έχει προσθέσει στο δυναμικό της η Λάρνακα την τελευταία τριετία, διάστημα κατά το οποίο έχει παρατηρηθεί μια σταθερή βελτίωση στις τουριστικές επιδόσεις της πόλης.

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία που παρέθεσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από ξένους και Κύπριους επιχειρηματίες για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, γεγονός που είναι απότοκο των βελτιωμένων επιδόσεων που παρουσίασε η πόλη τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό.

Παράλληλα, ο Α. Βύρας ανέφερε πως στόχος του δήμου είναι να καταστεί η Λάρνακα φιλική στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Μίλησε για μια σειρά από αναπτυξιακά έργα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή που βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, τα οποία εκτιμάται πως θα φέρουν ευημερία στην πόλη και θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία.

Ο κ. Βύρας αναφέρθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu, για τα Boutique Hotels που θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον, για το Metropolis Mall που ήδη έχει ξεκινήσει η ανέγερσή του, καθώς και για τις πολυώροφες πολυκατοικίες με πολυτελή διαμερίσματα που ανεγέρθηκαν ή που πρόκειται να ανεγερθούν. Το τελευταίο διάστημα έχουν υποβληθεί στο Δήμο Λάρνακας συνολικά 15 αιτήσεις για ψηλά κτίρια και ήδη έχουν αδειοδοτηθεί οι πέντε.     

Στο μεταξύ, οι διαδικασίες για ανέγερση στη Λάρνακα δύο επιπρόσθετων πολυτελών ξενοδοχείων, έχουν σκαλώσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της ακύρωσης του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας του 2013.

Η αναδημοσίευση του υπό αναφορά τοπικού σχεδίου εκτιμάται να γίνει αρχές του 2020, οπόταν αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης των δύο ξενοδοχείων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τον ερχόμενο Ιούνιο υπολογίζεται να παραδοθεί το πολυτελές ξενοδοχείο Radisson που ανεγείρεται στην τοποθεσία όπου παλιά λειτουργούσε το ξενοδοχείο Princess, στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Όπως πληροφορούμαστε, οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και πιστεύεται ότι με τη νέα καλοκαιρινή σεζόν το νέο ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο για να ανοίξει τις πύλες του.

 

Η θεατρική παράσταση «Κλάφτα Χαράλαμπε» που κέρδισε το κοινό της Λάρνακας και όχι μόνο, ανεβαίνει για μια τελευταία φορά από την Θεατρική Ομάδα ΠΑΡΩΔΙΑ που συμμετέχει στο 32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ σήμερα Τρίτη στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο του Λυκείου Αραδίππου.

Το σενάριο, καθώς και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Δωρόθεο Δωροθέου, ενώ η μουσική επιμέλεια στον Ανδρέα Λιασή. Μεγάλος χορηγός της παράστασης ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Η είσοδος είναι €5.

Send this to a friend