Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα, η πόλη που αγαπώ…
Λάρνακα, η πόλη που αγαπώ…

Λάρνακα, η πόλη που αγαπώ…

Μπορεί η Λάρνακα να μην είναι τόσο δημοφιλής προορισμός όσο κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα εάν της δώσεις την ευκαιρία.
Ατέλειωτες παραλίες με χρυσές αμμουδιές και καθαρά νερά, ιστορικά κάστρα και εκκλησίες, εστιατόρια για καλοψημένο φαγητό, μπαράκια για ποτό είναι μόνο μερικά πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις και να επισκεφτείς στην πόλη του Ζήνωνα. Η Λάρνακα άλλωστε είναι μια πόλη γεμάτη από κρυμμένες ομορφιές που θα σε κάνουν να θες να τα παρατήσεις όλα και να την επισκεφτείς αμέσως παρατάσσοντας σου μόνο 5 απλούς λόγους.
Η Λάρνακα άλλωστε, είναι η πόλη που αγαπώ.

1. Έχει πανέμορφες παραλίες.

Λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, για αυτό δεν θα μακρηγορήσω προσπαθώντας να εξυμνήσω τις παραλίες της Λάρνακας, αλλά αντ’ αυτού, θα μιλήσω μέσα από φωτογραφίες. Οι παραλίες της Λάρνακας άλλωστε δεν χρειάζονται λέξεις για να τις περιγράψεις, πολύ απλά γιατί είναι αδύνατο να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει κανείς την απέραντη ομορφιά τους. Εάν είσαι από την Λάρνακα σίγουρα έχεις την αγαπημένη σου παραλία. Εάν δεν είσαι από την Λάρνακα, τότε ψάξε λίγο τις παρακάτω παραλίες και τα λέμε ξανά το καλοκαίρι σε διπλανές ξαπλώστρες.

2. Έχει εναλλακτικές επιλογές.

Η Λάρνακα εκτός του ότι διαθέτει τις περισσότερες γνωστές αλυσίδες fast food, διαθέτει επίσης και καινοτόμους χώρους, με πρωτότυπες διακοσμήσεις και μοναδικούς καταλόγους που προσφέρουν πάμπολλές επιλογές. Η Λάρνακα διαθέτει Ιταλικά εστιατόρια που σε μεταφέρουν για λίγο στην Ρώμη, ήσυχα cafe  στα οποία μπορείς να απολαύσεις από μυρωδάτο καφέ, μέχρι καλομαγειρεμένο φαγητό και σπιτικά γλυκά και εναλλακτικά μπαράκια στα οποία μπορείς να ακούσεις διαφόρων λογής μουσική, ανάλογα πάντα με τα γούστα σου. Και όσον αφορά το οικονομικό, μην σε απασχολεί και τόσο. Ψάξε, και  θα βρεις τιμές που θα σε ξαφνιάσουν. Μην παραλήψεις λοιπόν να κάνεις την βόλτα σου και ότι ήθελε προκύψει. Όλο και κάτι που θα σε εκπλήξει θα βρεις.

3. Έχει το Μεσαιωνικό κάστρο

Η Λάρνακα είναι μια πόλη που κουβαλά στις πλάτες της πολλή ιστορία και αυτό είναι κάτι που δεν κρύβετε. Αν αποφασίσεις λοιπόν να πας στην παραλία των Φοινικούδων και περπατήσεις στην αμμουδιά, ο δρόμος σίγουρα θα σε βγάλει στο επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο. Είτε έρχεσαι  στην Λάρνακα ως τουρίστας από κάποια άλλη χώρα, είτε σαν ντόπιος επισκέπτης, τότε το  Μεσαιωνικό κάστρο πρέπει να είναι πάνω πάνω στην λίστα σου με τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς.

4. Έχει την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου

Μία από τις πάμπολλες εκκλησίες που στολίζουν την Λάρνακα είναι αυτή του Αγίου Λαζάρου. Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου ολόκληρης. Για την Λάρνακα η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου είναι ένα πανέμορφο, αρχαίο στολίδι έχοντας συνάμα και μια φοβερή αρχαιολογική αξία, η οποία κάνει όλους τους Κύπριους περήφανους. Εκτός όμως από  την ομορφιά που χαρίζει στην πόλη της Λάρνακας έχει επίσης και εξαιρετική θρησκευτική αξία αφού είναι κτισμένη πάνω στον τάφο του Αγίου.

 

5. Έχει την Αλυκή. Που αυτήν ειδικά την περίοδο είναι χάρμα οφθαλμού.

Εάν ο δρόμος σου σε βγάλει ποτέ στην Λάρνακα της Κύπρου και το μόνο που θες είναι να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης, τότε ένας είναι ο προορισμός που πρέπει να πας, η Αλυκή. Εκεί μπορείς να περπατήσεις παράλληλα στο αλμυρό νερό, αφήνοντας πίσω σου τις σκοτούρες της πόλης. Μην σε μπερδεύει ότι βρίσκετε κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους. Η Αλυκή έχει την μαγική ικανότητα να δουλεύει σαν όαση χαλάρωσης, κάπου ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα κτίρια.  Μην χάνεις λοιπόν χρόνο. Πήγαινε όσο προλαβαίνεις στην πανέμορφη Αλυκή πριν μπει το καλοκαιράκι.

Πηγή: www.cyprusalive.com

Send this to a friend