Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ποιες είναι οι πιο οικονομικές και πιο ακριβές πόλεις για να ταξιδέψετε
Ποιες είναι οι πιο οικονομικές και πιο ακριβές πόλεις για να ταξιδέψετε

Ποιες είναι οι πιο οικονομικές και πιο ακριβές πόλεις για να ταξιδέψετε

ναζητάτε ένα προορισμό για το επόμενο ταξίδι σας που να μην σας κοστίσει πολύ ακριβά; Η απάντηση είναι: ταξιδέψτε στη Βουδαπέστη. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας διαθέτει υπέροχη αρχιτεκτονική, ιαματικά λουτρά και εστιατόρια σε κάθε γωνία που προσφέρουν γκούλας . Και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο οικονομικούς προορισμούς, ανάμεσα σε 17, σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα του Post Office Travel Money.

Οι ερευνητές συνέκριναν τιμές από τις επισκέψεις σε μουσεία, γκαλερί και αρχαιολογικούς χώρους μαζί με το κόστος για επισκέψεις στη όπερα, το μπαλέτο ή συναυλίες σε κάθε προορισμό. Η Βουδαπέστη, που το συνολικό κόστος για να επισκεφτείτε όλες αυτές τις ατραξιόν υπολογίζεται στα 78 €, βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας, με το κόστος για όλα τα παραπάνω να υπολογίζεται στα 115 €, και τρίτη η Βαρσοβία, πρωτεύουσα της Πολωνίας, με κόστος τα περίπου 118 €.

ΠΡΑΓΑ

Στον αντίποδα, η πιο ακριβή πόλη για να επισκεφτείτε είναι η Μαδρίτη της Ισπανίας, που κατά μέσο όρο θα χρειαστεί να δαπανήσετε περίπου 483 € για αυτές τις δραστηριότητες. Ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη (κόστος 469 €) και το Μιλάνο (κόστος 423 €).

ΜΑΔΡΙΤΗ

Το Λονδίνο ακολουθεί μ’ ένα κόστος 323 € για να επισκεφτείτε περίπου 6 τουριστικές ατραξιόν, ωστόσο το μ.ο. αυτό πέφτει καθώς η είσοδος στο Βρετανικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη, όπως και τον Πύργο του Λονδίνου είναι δωρεάν. Από την άλλη, το Δουβλίνο είναι ανάμεσα στις πιο οικονομικές πρωτεύουσες όπου η επίσκεψη σε  6 ατραξιόν θα σας κοστίσει 194 €.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Send this to a friend