Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καλοκαίρι η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας
Καλοκαίρι η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Καλοκαίρι η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας

Δικαιολογημένη καθυστέρηση μερικών μηνών θα παρατηρηθεί στην παράδοση της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, έχουν εντοπιστεί στο υπέδαφος μεγάλοι ογκόλιθοι της παλιάς αγοράς, γεγονός που έχει δυσκολέψει και καθυστερήσει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Ως εκ τούτου, ο εργολάβος ενημέρωσε το δήμο ότι θα παρατηρηθεί καθυστέρηση στην προσωρινή παράδοση του έργου, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη τον Μάρτιο του 2020.

Μετά τις νέες εξελίξεις, η προσωρινή παράδοση της αγοράς αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου, πιθανόν τον Ιούλιο.

Ο κ.Βύρας εξήγησε ότι προσωρινή παράδοση σημαίνει ότι το κτίριο της αγοράς θα παραδοθεί μεν στο Δήμο Λάρνακας, ωστόσο η αγορά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει μέχρι την εγκατάσταση των καταστημάτων, κάτι που θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Θυμίζουμε, ότι οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 με χρόνο αποπεράτωσης τους 18 μήνες. Σύμφωνα με το Δήμο Λάρνακας, το νέο κτήριο της δημοτικής αγοράς, που ανεγείρεται στο τέρμα της οδού Ερμού (στην τοποθεσία όπου λειτουργούσε η παλιά αγορά), θ’ αποτελείται από ισόγειο κι ένα όροφο. Στο ισόγειο θα στεγάζονται 20 καταστήματα, τα οποία θα αφορούν χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές αγορές, δηλαδή πώληση φθαρτών και φρούτων, ξηρών καρπών, αλλαντικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδών τοπικής χειροτεχνίας και παραδοσιακών ποτών. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι) μια φορά την εβδομάδα. Εκεί  θα υπάρχει στέγαστρο για περίπου 30 πωλητές – παραγωγούς, οι οποίοι θα εμπορεύονται διάφορα προϊόντα. Τις υπόλοιπες μέρες ο χώρος θα χρησιμοποιείται για εκθέσεις προϊόντων, όπως για παράδειγμα λουλουδιών, φυτών, βιβλίων και ειδών χειροτεχνίας. Στο μεσοπάτωμα θα λειτουργήσουν τέσσερις χώροι εστίασης και ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος, ενώ στην οροφή του κτιρίου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου. Τ’ όλο έργο θα διαθέτει τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης για τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες καθώς και για ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Α. Βύρας δήλωσε ότι η λειτουργία της νέας αγοράς στοχεύει στην ενίσχυση της υφιστάμενης εμπορικής δραστηριότητας και των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού κέντρου της Λάρνακας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend