Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 2+1 έρευνες για 9 νεκρούς στην Κύπρο και άλλες στο περίμενε
2+1 έρευνες για 9 νεκρούς στην Κύπρο και άλλες στο περίμενε

2+1 έρευνες για 9 νεκρούς στην Κύπρο και άλλες στο περίμενε

Άλλες στο περίμενε και άλλες εν αναμονή αξιολόγησης και περαιτέρω βημάτων. Ο λόγος, για έρευνες οι οποίες διατάχθηκαν με αφορμή περιστατικά που συγκλόνισαν το παγκύπριο.

Κορυφαία έρευνα στην λίστα, αυτή των χειρισμών για τις ελλείπουσες γυναίκες. Για τις γυναίκες οι οποίες εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί, τα στοιχεία τους παρέμειναν στα συρτάρια αστυνομικών σταθμών και εν τέλει εντοπίστηκαν σφαγιασμένες και διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας – σημεία δράσης του Νίκου Μεταξά.

Ο πρώτος Κύπριος κατά συρροή δολοφόνος πλέον εκτίει την πιο βαριά ποινή στην ιστορία των κυπριακών χρονικών και παράλληλα «τρέχει» η έρευνα από 4 ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές η οποία και θα καταδείξει τυχόν ευθύνες στους χειρισμούς της υπόθεσης.

«Μπαλάκι» μεταξύ ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας και της Νομικής Υπηρεσίας το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη, θύμα μπούλινγκ. Οι ανακριτές παρέδωσαν τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες, ωστόσο όπως ενημερώθηκε προσφάτως το SigmaLive, η Νομική Υπηρεσία τον απέστειλε πίσω με «σημειώσεις» για «ελλείψεις». Εκκρεμεί εξάλλου, η ετοιμασία έκθεσης από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη ο οποίος θα επιβεβαιώσει τα τοξικολογικά ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στα χέρια της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρίσκεται ο φάκελος του χειρισμού της υπόθεσης του 14χρονου Στυλιανού. Ο 14χρονος ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του, παρακολουθείτο από τις Υπηρεσίες Ευημερίας, οι οποίες έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της Επιτρόπου η οποία θα αποφανθεί εντός ενός μηνός περίπου για το αν και που υπάρχουν ευθύνες.

Έρευνα εξάλλου διεξάγεται και για το περιστατικό με πυροβολισμό νεαρών στην Αργάκα από αστυνομικούς εν ώρα καταδίωξης.

Έρευνα επίσης διεξάγεται και για το τι ακριβώς συνέβη σε έπαυλη στην Πέγεια, κατά την διάρκεια επιχείρησης διάφορων ουλαμών της Αστυνομίας. Από την επιχείρηση, διέρρευσαν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται μέλη της Δύναμης. Η έρευνα θα καταδείξει τι ακριβώς έγινε και πώς διέρρευσαν οι φωτογραφίες.

Εννιά ψυχές αναμένουν πορίσματα ερευνών για μια δικαίωση. Όσο για τα υπόλοιπα περιστατικά, αναμονή.

Send this to a friend