Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Θεός δεν υπάρχει, προσευχές στα σπίτια σας» – Δασκάλα στη Λάρνακα απαγόρευσε στους μαθητές της την πρωινή προσευχή
«Θεός δεν υπάρχει, προσευχές στα σπίτια σας» – Δασκάλα στη Λάρνακα απαγόρευσε στους μαθητές της την πρωινή προσευχή

«Θεός δεν υπάρχει, προσευχές στα σπίτια σας» – Δασκάλα στη Λάρνακα απαγόρευσε στους μαθητές της την πρωινή προσευχή

Την αντίδραση αρκετών μαθητών σε δημοτικό σχολείο της Λάρνακας, προκαλεί η απόφαση δασκάλας να μην επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν πρωινή προσευχή πριν την έναρξη των μαθημάτων.

«Όσοι θέλετε να προσεύχεστε να το κάνετε στα σπίτια», λέει σύμφωνα με γονείς που μίλησαν στο OMEGAlive  η συγκεκριμένη δασκάλα .

Μάλιστα η συγκεκριμένη δασκάλα, όχι μόνο δεν επιτρέπει  στα παιδιά να κάνουν πρωινή προσευχή, αλλά τους λέει ότι δεν υπάρχει θεός και ότι όλα ξεκίνησαν από μία μεγάλη έκρηξη.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς η δασκάλα, που διδάσκει σε μαθητές έκτης δημοτικού, επιμένει παρά τα παράπονα τους να μην  επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν προσευχή ενώ παράλληλα αντιδρά, όπως υποστηρίζουν, με άσχημο τρόπο έναντι μερίδας μαθητών, οι γονείς των οποίων κατήγγειλαν την συμπεριφορά της στο σύνδεσμο γονέων αλλά και σε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

«Εμένα το παιδί μου αναστατώθηκε τόσο πολύ από τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης δασκάλας που ζήτησε να πάει να εξομολογηθεί», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση μητέρας που επικοινώνησε με το OMEGAlive.

Λήξαν το θέμα λέει η Διευθύντρια αλλά…

Σε επικοινωνία που είχαμε με την διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου μας επισήμανε πως το ζήτημα έχει διευθετηθεί και πως από εδώ και πέρα η προσευχή θα γίνεται κανονικά στην τάξη της συγκεκριμένης δασκάλας.  Οι ίδιοι οι γονείς πάντως τονίζουν πως εδώ και δύο εβδομάδες η διευθύντρια  τους δηλώνει πως η προσευχή θα γίνεται χωρίς ωστόσο η προσευχή να γίνεται στο μάθημα της συγκεκριμένης δασκάλας.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι γονείς η δασκάλα επιμένει να αγνοεί  πεισματικά της υποδείξεις της διεύθυνσης.

Υποχρεωτική η προσευχή λέει η ΠΟΕΔ

Σε επικοινωνία που είχαμε και με την ηγεσία της ΠΟΕΔ μας επισημάνθηκε πως κανένας δάσκαλος δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει αν θα κάνει  ή όχι πρωινή προσευχή στους μαθητές.

Το ζήτημα της προσευχής είναι μέσα στους κανονισμούς, όπως είναι και τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές και πρέπει να γίνεται άσχετά με τις προσωπικές πεποιθήσεις του δασκάλου», μας επισημάνθηκε.

Πηγή: OMega

Send this to a friend