Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου στην 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE
Αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου στην 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηένου στην 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου, ο κ. Κωνσταντίνος Καρεκλάς και ο κ. Χρίστος Αθανασίου, αναχώρησαν την Κυριακή 13-10-19 για να εκπροσωπήσουν  τον Δήμο Αθηένου από τις 14 ως 15 Οκτωβρίου 2019 στην 6η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»), που θα γίνει στην πόλη Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας.  Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Στο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Αθηένου από την Κύπρο και ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος, και πόλεις ή φορείς από τη Βαρσοβία – Πολωνία, τη Λουμπλιάνα – Σλοβενία, την Αγιά – Ελλάδα, τη Σόφια – Βουλγαρία, τον Νότο – Σικελία – Ιταλία και τις Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει εκτός άλλων ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας του Προγράμματος, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση με ανταλλαγή ιδεών για το θέμα “Ο ρόλος μου στην ευρωπαϊκή κοινωνία”. Μια συζήτηση για το νόημα της ενεργού συμμετοχής του πολίτη και του ρόλου του στην κοινωνία των πολιτών της Ευρώπης.   Επίσης θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος με θέμα “Ο ευρωμεσογειακός μας χώρος”. Οι συμμετέχοντες, νέοι και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές ανάγκες της νεολαίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης θα εγκριθεί Διακήρυξη του Προγράμματος, όπου με εμφαντικό τρόπο αναφέρεται ότι παρ’ όλον που η Ευρώπη απέτυχε να χειρισθεί διάφορα προβλήματα, που με παρέμβαση του Δημάρχου Αθηένου σε προηγούμενη συνάντηση θα αναφέρεται και στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και στην εισβολή τώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα τονίζει τη σημασία της ενεργοποίησης των Ευρωπαίων νέων για μια καλύτερη Ευρώπη.

 

 

Send this to a friend