Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αναβαθμίζονται αστυνομικοί από το 2002
Αναβαθμίζονται αστυνομικοί από το 2002

Αναβαθμίζονται αστυνομικοί από το 2002

Ξεπερνιούνται τα εμπόδια και τίθενται σε εφαρμογή οι κανονισμοί που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, με τους οποίους θεσμοθετούνται κριτήρια για την ανέλιξη συγκεκριμένης τάξης αστυνομικών. 
Περί των 800 αστυνομικών φαίνεται να επηρεάζονται από τις νέες ρυθμίσεις, οι οποίοι και αναμένουν τις αναβαθμίσεις τους, ενώ αρκετοί θα λάβουν και αναδρομικά. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα στις αλλαγές αυτές από το λογιστήριο της Αστυνομίας, οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σε μια ασάφεια που εντοπίστηκε στον νόμο για την οποία ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία και δόθηκε χθες. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» αρμοδίως, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία και θα χρειαστεί χρόνος για να διεκπεραιωθεί, αφού θα μελετηθούν οι προσωπικοί φάκελοι των επηρεαζομένων και τα μισθολογικά δεδομένα τους. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο κάθε αστυνομικός θα τοποθετηθεί σε νέα κλίμακα ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας του. Για κάποιους θα δοθούν και χρήματα αναδρομικά.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αστυνομικοί οι οποίοι προσλήφθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2002 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011, ανελίσσονται στη μισθοδοτική κλίμακα Α7, επεκτεινόμενη κατά δύο προσαυξήσεις, αφού συμπληρώσουν δεκαέξι (16) συνολικά χρόνια στη θέση:
-Νοείται ότι οι αναφερόμενοι πιο πάνω αστυνομικοί ανελίσσονται στη μισθοδοτική κλίμακα Α5, αφού
συμπληρώσουν 12 χρόνια στη θέση ή έχουν εξαντλήσει τη μισθοδοτική κλίμακα Α3.
Επίσης, αστυνομικοί οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2012 εντάσσονται στη μισθοδοτική κλίμακα Α7, επεκτεινόμενη κατά δύο προσαυξήσεις, αφού συμπληρώσουν 16 χρόνια στη θέση:
-Νοείται ότι οι αναφερόμενοι πιο πάνω αστυνομικοί ανελίσσονται στη μισθοδοτική κλίμακα Α5, όταν
ανέλθουν στην ενδέκατη βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας Α3.
Προβλέπεται, επίσης, ότι αστυνομικοί ανελίσσονται στις μισθοδοτικές κλίμακες Α5 και Α7, επεκτεινόμενες κατά δύο προσαυξήσεις, εφόσον, κατά τα αμέσως δύο προηγούμενα χρόνια, δεν καταδικάστηκαν για πειθαρχικό αδίκημα και δεν αξιολογήθηκαν ως «κατώτερος του μετρίου».

Send this to a friend