Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έπειτα από συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις σχεδόν τριών χρόνων, η γραφειοκρατία ξεπεράστηκε και ξεκίνησε επιτέλους η κατεδάφιση της ακατοίκητης οικίας στην οδό Αγίου Νεοφύτου, στην ενορία Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα. Η εν λόγω κατοικία απαλλοτριώθηκε με σκοπό ν’ αναδειχθεί το μοναδικό στο είδος του ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή, το οποίο ανακαλύφθηκε στην περιοχή μετά τις ανασκαφές για το αποχετευτικό.

Από χθες το πρωί η μπουλντόζα έπιασε δουλειά, υπό την επίβλεψη λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων και του Δήμου Λάρνακας. Η απαλλοτρίωση και η κατεδάφιση του ακατοίκητου σπιτιού κρίθηκε απολύτως αναγκαία, αφού το σπάνιο αυτό ψηφιδωτό επεκτείνεται κάτω από το υπέδαφος της υπό αναφορά κατοικίας και για ν’ αναδειχθεί περαιτέρω θα έπρεπε η οικία οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί.

Όπως πληροφορούμαστε, η κατεδάφιση του ακατοίκητου σπιτιού θα διαρκέσει 2-3 μέρες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον υπό αναφορά δρόμο έχουν μείνει στη μέση και τα έργα για το αποχετευτικό εξαιτίας της ανακάλυψης του ψηφιδωτού.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το εξαιρετικό αυτό ψηφιδωτό, μετά την πλήρη ανάδειξή του, να παραμείνει στην οδό Αγίου Νεοφύτου, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος θέασης για τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. Η μετακίνησή του σε κάποιο μουσείο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, αφού εκτός των άλλων το κόστος σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι τεράστιο.

 

Ο Δήμος Λάρνακας με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, οργανώνει σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , εκδήλωση – ομιλία με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός:  Τι μπορώ να κάνω ως γονιός”, με τον εγγεγραμμένο εκπαιδευτικό / σχολικό ψυχολόγο κ. Ανδρέα Δημητρίου.

 

Και τέλος η  Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας παρουσιάζει τραγούδια Κυπρίων συνθετών, σήμερα στις 8.30 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Χορηγός οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Send this to a friend