Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επικίνδυνη η αυλή του νηπιαγωγείου στις Κόκκινες
Επικίνδυνη η αυλή του νηπιαγωγείου στις Κόκκινες

Επικίνδυνη η αυλή του νηπιαγωγείου στις Κόκκινες

Ακατάλληλη κι επικίνδυνη κρίνεται η αυλή του Δημόσιου Νηπιαγωγείου «Εθνάρχης Μακάριος» στο συνοικισμό Κόκκινες, στη Λάρνακα.

Μέλη του συνδέσμου γονέων πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το νηπιαγωγείο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι, ν’ αναληφθούν ευθύνες και να παρθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα για προστασία των μικρών παιδιών.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Άντρη Κυπριανού εξέφρασε την αγανάκτηση όλων των γονέων για την άσχημη, όπως χαρακτηρίζεται, κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η αυλή του νηπιαγωγείου.

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση και σε κάθε διάλλειμα οι δασκάλες είναι υποχρεωμένες να τρέχουν πίσω από τα παιδιά, ώστε να τα περιορίσουν σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο της αυλής για να μην κτυπήσουν. «Η αυλή είναι επικίνδυνη και τα παιδιά μας κινδυνεύουν καθημερινά να χτυπήσουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει πολλά διαβήματα για ανακατασκευή της αυλής με πρότυπα ασφαλείας, αλλά οι υποσχέσεις των αρμοδίων έμειναν μόνο στα λόγια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, στην αυλή του Νηπιαγωγείου «Εθνάρχης Μακάριος» υπάρχει ημιτελές πλακόστρωτο, σίδερα που εξέχουν από παλιές περιφράξεις, η περίφραξη είναι μισοκαταστρεμμένη και τα πλείστα παιχνίδια σπασμένα. Γενικά, είναι ένα σχολείο που παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις και κενά.

Ο σύνδεσμος γονέων καλεί εκ νέου την Σχολική Εφορεία Λάρνακα και τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα και να προχωρήσουν σε βελτιωτικά έργα, προτού χειροτερεύσει η κατάσταση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend